avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia pentru cresterea copilului in cazul meu!!
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia pentru cresterea copilului in cazul meu!!

Buna!
Eu sunt angajat la doua firma la una cu 10 ore la celalalt cu 2 ore.
Primesc salar brut intre 2000 si 3000 nevasta mea e angajata la 4 ore si ea primeste brut cam 1200,.
Intrebarea:- atata asi primi si eu indemnizatie pentru cresterea copilului ca si ea daca de exemplu eu asi intra in concendiu ( 2 ani)???
Multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:19, 21 Octombrie 2017
I ndemnizația lunară pentru creșterea copilului se stabilește în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei naşterii copilului şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată si nici mai mare de 8500 lei.
Ultima modificare: Vineri, 20 Octombrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pt raspuns.
Mai am o singura intrebare.
Dacu am foat angajat la doua firma indemnizatie se calculeaza dupa ambele firma(adica castig total)sau numai la care am fost cu program "normal" 10 ore la una 2 ore la celalalt)
Procentul de 85% se aplica la veniturile cumulate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie crestere copil ionelachirvase ionelachirvase buna ziua cine ma poate ajuta cu un calcul pt care o sa fie indemnizatie de crestere a copilului daca acesta se va naste in 01.09.15 iar salariul mediu din ... (vezi toată discuția)
Îndemnizatie creștere copil 2018 Daniel0310 Daniel0310 Buna ziua! Soția mea este însărcinată în 3 luni si momentan este angajată full time, si i s a oferit posibilitatea să se angajeze part time (4 ore pe ... (vezi toată discuția)
Aștept gemeni Ion1421 Ion1421 Aștept gemeni și asi vrea sa știu dacă indemnizația e mai mare de 1200.am 2 ani lucrați cu 8 ore pe zi salariu minim. (vezi toată discuția)