avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Eternicele tzepe romanesti...serviciu prestat neplatit
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Eternicele tzepe romanesti...serviciu prestat neplatit

Buna ziua,

Am si eu o problema la care as dori un sfat. Am realizat un web design pentru o firma mare (nu dau inca nume), fiind contactat de acestia pentru realizarea lui. Discutiile s-au purtat prin email avand in vedere ca localitatile erau diferite pentru a putea face un contract si a avea siguranta. La terminarea designului trebuia ca se se plateasca banii pentru el dar bineinteles...nu s-au platit. Incerc cu frumosul sa fac rost de bani dar nu sunt bagat in seama. Am ca dovezi toate emailurile cu discutiile purtate cu firma. Se poate face ceva in acest sens? sa il actionez in instanta sau cumva sa imi recuperez banii, daca nu pentru serviciul prestat neplatit atunci pentru ca foloseste designul meu pe site fara a avea dreptul ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:16, 18 Octombrie 2009
Din pacate asa se intampla la noi, dar daca n-ati invatat inca numele tarii in care traim, atunci va aduc eu aminte, Romania ( tara lu Vlad Tepes), insa diferenta este ca Tepes "dadea tepe" dusmanilor si boierilor "politicienilor" din vremea lui...In aceste conditii, vinovat nu este numai cel ce da tepe, ci si cel ce se lasa tepuit( cel care uita in ce tara traieste)
In fine, puteti folosi toate probele intr-un proces impotriva lor, dar aveti neaparat nevoie de un avocat.Pentru lipsa unui contract incheiat, v-a fi greu, dar puteti incerca.
va dorim succes
O problema ar fi cu dovada pretului.Mai exact cuantumul acestuia.
In rest dovezi ati avea.
Nu neaparat conteaza suma, pentru ca as renunta la ideea de a ma baga la un proces daca ar renunta la designul creat pentru site si l-ar scoate de pe net dar nici asta nu vor, ei folosesc ceva ce nu e al lor...nu au platit ca sa fie al lor si nu mi se pare corect, in plus incep sa primesc mailuri cu injuraturi grave si amenintari pentru ca nu renunt la ideea de a-mi recupera banii si nici acest fapt nu mi se pare ceva normal.
Aveti dreptul de a va adresa imnstantei de judecata.
E un drept pe care il puteti exercita sau nu.
In cazul unui proces poti sa prezinti si amenintarile si injurile aduse de catre firma.

Alte discuții în legătură

Am realizat un site, clientul il foloseste dar nu l-a platit. ce pot sa fac? romeomoanta romeomoanta Sunt persoana fizica autorizata pentru realizarea de pagini web. Am primit o comanda pentru realizarea unui site de prezentare pentru o pensiune. Patronul ... (vezi toată discuția)
Contract drepturi de autor florin_pantazii florin_pantazii Buna ziua ma numesc Florin si as-i dori sa aflu niste informati despre dreptul de autor. Dorec sa deschid un site ( magazin oline ) dupa o metoda cred eu unica ... (vezi toată discuția)
Notificare avocat ca noi nu ne-am respectat contactul Ion83 Ion83 Buna ziua, am si eu o problema am un contract de colaborare pentru web design incheiat cu o societate, dupa ce am creat site-ul pentru societatea respectiva ... (vezi toată discuția)