avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Care este perioada pescrierii unei amenzi
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Care este perioada pescrierii unei amenzi

Perioada prescrierii unei amenzi
Ultima modificare: Joi, 1 Februarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:20, 21 Octombrie 2017
Codul de procedura fiscala
ART. 215 - Începerea termenului de prescripție
(1) Dreptul organului de executare silită de a cere executarea silită a creanțelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naștere acest drept.

(2) Termenul de prescripție prevăzut la alin. (1) se aplică și creanțelor provenind din amenzi contravenționale.
Termenul de prescriptie este de 5 ani,daca creditorul nu desfasoara acte si actiuni pentru recuperare debit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala AndreiM. AndreiM. Bună ziua ! In 2017 am luat o amendă, de care nu am stiut, pentru depășirea vitezei legale. Am aflat despre ea după primirea unei înștiințări la ... (vezi toată discuția)
Prescriere amenda oprishor oprishor Am primit o amenda de la ONJN dupa cum bine stiti cazul Momentan sunt in judecata cu dansi si am vazut o declaratie a \"sefului\" ONJN in care spune \" sa nu ... (vezi toată discuția)