avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... De la cine recuperez banii de excursie:
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

De la cine recuperez banii de excursie:

De la cine recuperez banîi de excursie: de la agentia de turism cu care am incheiat contractul sau de la turoperator care probabil e falimentar si are o polita de asigurare mica care nu acopera paguba mare? Evorba de Omnia turism
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Lecturati contractul pe care l-ati semnat cu agentia de turism (banuiesc.). Acolo trebuie aratat ce obtineti din banii pe care ii platiti. Puteti incerca sa formulati notificari scrise si sa vedeti ce se intampla. In ipoteza in care nu obtineti nimic, va trebui sa faceti o actiune in instanta, sa va dovediti pretentiile. Pentru determinarea calitatii procesual pasive (adica cine este paratul), puteti sa introduceti ambii parati, urmand ca instanta sa adminta / respinga actiunea fata de unul.
Multumesc. Am contract. Excursia platita este programata in august 2018. Cei de la agentia locala m-au trimis la asiguratorul turoperatorului. Este in regula? Cand ar trebui sa fac demersurile?
Doina Thor a scris:

De la cine recuperez banîi de excursie: de la agentia de turism cu care am incheiat contractul sau de la turoperator care probabil e falimentar si are o polita de asigurare mica care nu acopera paguba mare? Evorba de Omnia turism

Doina Thor a scris:

Multumesc. Am contract. Excursia platita este programata in august 2018. Cei de la agentia locala m-au trimis la asiguratorul turoperatorului. Este in regula? Cand ar trebui sa fac demersurile?

Pentru lamurirrea unei astfel de situatii este necesara analizarea contractului in baza caruia solicitati restituirea sumei.
Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea agentiei de turism fata de turist 847325 847325 Am achizitionat o excursie turistica de la o agentie de turism,cu care am incheiat contract si semnat doar de mine si aceasta agentie.Dupa o vreme agentia ma ... (vezi toată discuția)
Restituire sau compensare a sumei achitata pt excursie oltenacu oltenacu Am achitat o excursie la Bavaria , pe oferta nu scria ca ei vor cumpara pachetul de la Omnia , iar acum nu vor sa mai onoreze excursia pe motiv ca Omnia a dat ... (vezi toată discuția)
Grup de păgubiți vor depună o acțiune colectivă. cum se calculează taxa de timbru? kmy28 kmy28 daca exista un grup de pagubiti pe aceeasi speță si depun o actiune colectiva in justitie, fara insa a fi asociati, cum se calculeaza taxa de timbru? Pentru ... (vezi toată discuția)