avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire ANAF
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire ANAF

Buna ziua. De 3 ani stau cu chirie intr-un apartament de 3 camere dar in acest apartament am bunurile mele personale (mobila, electrocasnice, haine). De curand, proprietarul apartamentului ne-a anuntat ca fiscul i-a blocat contul bancar si sa nu ii mai viram chiria in cont. |El lucreaza de ani buni in Anglia. Saptamana trecuta a venit politia la usa si s-a interesat de cand este plecat, daca este proprietarul apartamentului si de cand stam in chirie. Doresc sa stiu daca exista posibilitatea ca ANAF sa instituie poprire pe apartament sau titlu executoriu pentru recuperarea datoriilor fiscale pe care proprietarul le are catre stat. De asemenea, in aceasta situatie, ce se intampla cu bunurile care imi apartin? Intra si ele sub incidenta popririi avand in vedere ca se afla in apartament? Ce ar trebui sa fac ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: tasya , utilizator 16:57, 21 Octombrie 2017
Anaf nu pune poprire pe numele bunului, ci pe bunurile persoanei respective. Cu alte cuvinte, poprire se face pe numele proprietarului, pe contul sau, de aceea v-a sugerat sa nu ii mai puneti bani in cont, pentru ca Anaf ii oprea o anumita fractie din suma respectiva. Trebuie vazut cat de mare este suma - pentru a se vedea daca se poate ajunge la executare silita imobiliara prin licitatie. De regula, pentru a preintampina astfel de situatii, se face un proces verbal cu bunurile care sunt in apartament, pentru a va fi mai usor de dovedit care sunt cele cu care ati venit dvs in calitate de chirias. Cu toate acesta, cred ca, daca s-a inceput executarea prin poprire, suma este mica si nu se va ajunge la executare silita imobiliara.
Multumesc. Dar procesul verbal cu bunurile car imi apartin cum trebuie sa il intocmesc? Eu am martori care m-au ajutat la mutare. Fac lista cu bunurile mele si pun sa semneze martorii? Caci proprietarul , asa cum am mentionat, este in Anglia. Vine doar de sarbatori in tara. Il pot ruga sa semneze si el acest proces verbal, daca o sa vrea?
Si inca o intrebare: daca el nu achita suma datorata catre ANAF, caci nu mai ruleaza sume prin contul bancar, se poate ajunge la executare silita imobiliara? In cat timp de regula , s-ar putea produce acest lucru? Este cazul sa caut rapid o alta locatie in care sa ma mut?
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Octombrie 2017
tasya, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere - legal sau nu ? SilviuSerban SilviuSerban Buna ziua, As avea nevoie de cateva sfaturi cu privire la urmatoarea situatie: Recent m-am mutat intr-un apartament, cu chirie. Contractul de inchiriere ... (vezi toată discuția)
Somatie executare silita ariadnalorena ariadnalorena Buna. Am o mare rugaminte si mi-ati fi de mare ajutor cu un raspuns cat mai prompt. Locuiesc in chirie intr-un apartament iar in data de 25 iulie am primit o ... (vezi toată discuția)
Daca deschid un cont bancar pe numele fiului meu menționând ... DannyDaniela DannyDaniela Daca deschid un cont bancar pe numele fiului meu menționând că are 14 ani și eu am proprie pe salariu îmi poate afecta banii din cont,eu acum nu mai ... (vezi toată discuția)