avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu creste copil tata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu creste copil tata

Suntem o familie care are un copil care face varsta de 20 luni pe 01.11.2017. Sotia se afla in concediul de crestere copil de la inceput pana in prezent (inainte de a intra in ccc, ea a fost studenta, a intrat 5 luni in somaj dupa care a luat concediu prenatal, postnatal si apoi ccc, neavand vechime in munca). Pe la sfarsitul lunii 11.2017 se preconizeaza ca va veni cel de-al doilea copil.
Intrebarile sunt urmatoarele:
1. Tatal poate intra in ccc (fiind angajat din 12.2012 pana in prezent) cu primul copil o luna incepand cu 01.11.2017 si dupa care sa poata beneficia de stimulent de insertie cu primul copil pana la implinirea acestuia a varstei de 3 ani?
2. Mama poate intra cu cel de-al doilea copil in ccc si sa beneficieze de indemnizatie pentru cresterea copilului pana la implinirea acestuia a varstei de 2 ani? Mentionez ca mai are cca 4 saptamani de somaj.
3. Daca raspunsurile sunt afirmative.. ce trebuie facut practic si legal pentru a beneficia de aceste drepturi?

Doresc o baza legala in acest sens pentru toate intrebarile. Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Octombrie 2017
Pavel.Dumitru, utilizator

Alte discuții în legătură

Prenatal alina102 alina102 buna ziua ,am si eu o intrebare la dvs sunt insarcinata in 5 luni jumate si sunt angajata incepand cu data de 09 septembrie 2013 iar data aproximativa cand voi ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie pentru tatal copilului OanaSimion OanaSimion Buna ziua, As dori sa stiu cateva raspunsuri in privinta acestui stimulent de insertie. Sunt studenta ( din octombrie anul acesta, primul an de studiu). Sotul ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil luat de tatal copilului andreeakatrina andreeakatrina Buna ziua ! Sotul meu va intra in postnatal pentru ca eu nu lucrez . Intrebarea mea este daca el este obligat sa si ia concediu sau sa faca vreun curs , ... (vezi toată discuția)