avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Sfat - calitate de coplatitor
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Sfat - calitate de coplatitor

Buna ziua. Am o intrebare..acu 3 ani i'am semnat fostului meu logodnic la banca pentru un credit de nevoi personale in calitate de coplatitor. As doei sa stiu daca exista vreo modalitate legala de a scapa de acest lucru deoarece nu pot sa fac nici un credit sau card de cumparaturi din acesta cauza rata lui lunara fiind destul de mare.va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 23 Octombrie 2017
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 23:56, 22 Octombrie 2017
Nu se poate legal să scăpați de a mai fi codebitor, ați semnat un contract cu banca.
Banca nu va accepta așa ceva, sunteți girantul care va fi executat silit, în caz că fostul intră în incapacitate de plată.
Singura portiță de scăpare ar fi, ca fostul logodnic să caute un alt codebitor, și să ceară băncii să va schimbe pe dvs.
Dar nu are nici o obligație legală să facă acest lucru, însă și dacă ar dori el, banca are drept de veto, poate refuza și punct.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit fara asigurare de viata cu codebitor maryana2701 maryana2701 Buna seara, sotul meu a decedat acum doua sapt am fost la banca ieri sa rezolv si miau spus ca nu are creditul asigurare si culmea cardul de cumparaturi care ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. robert88 robert88 Am o mare intrebare. Am un overdraft la cardul de salarii si un card de cumparaturi...amandoua goale.... Ce imi poate face banca daca eu sunt in ... (vezi toată discuția)
Divort,banca,partaj chelemindra_emilia@yahoo.com chelemindra_emilia@yahoo.com Buna, am fost casatorita 5 ani ,acum sotul a bagat divort .Insa noi avem o rata la banca de nevoi personale pe termen de 7 ani cu o valoare de 260.000.000 lei ... (vezi toată discuția)