avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Un sfat- stabilire paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Un sfat- stabilire paternitate

Vreu sa deschid in instanță un proces de paternitate si as vrea sa stiu care sunt riscurile avind in vedere ca tatal biologic nu vrea sa stie nimic de copil. Mentionez că minorul este nascut in afara căsătoriei.
Ultima modificare: Luni, 23 Octombrie 2017
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 15:44, 21 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Dacă tatăl nu vrea să recunoască benevol poate fi obligat la test ADN. Deci, dacă sunteți sigură că expertiza ADN va dovedi că tatăl copilului e cel despre care spuneți că ar fi tatăl, nu există riscul că nu se va stabili paternitatea. Rămâne însă problema solvabilității tatălui dacă cereți cheltuieli de judecată și pensie de întreținere.

Succes.
Sa inteleg ca se poate sustrage de la plata chetuielilor de judecata si pensia alimentara? Multumesc pentru raspuns!!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Octombrie 2017
Ilincacristina, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu e angajat si nu are bunuri, se poate sustrage si nu numai asta e necazul. Daca veti ajunge sa exercitati impreuna autoritatea parinteasca si veti avea nevoie de acordul lui, putin probabil sa se deplaseze la notar sa isi dea acordul .
Nu stiu daca merita deranjul unui proces de stabilire a paternitatii pt 200 de lei cat ati putea lua pensie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt toatal de acord cu gi-jane, luati aminte la ce fac anumiti asa zisi tati in numele interesului superior al copilului. Cautati pe forum, pe facebook, pe ecris si veti afla cam ce se intampla in aceasta tara! Vedeti-va de treaba, sfatul meu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea paternitatii mimicatalina mimicatalina am o fetita cu un cetatean strain ., nu o cunoaste nu stie de existenta ei., am avut cu cetateanul strain o relatie de 7 luni ., cum pot proceda sa il oblig ... (vezi toată discuția)
Despre paternitate Calin2130 Calin2130 Buna ziua.Speta este in felul urmator: Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am un băiețel de 1an și 9 luni, conceput cu 20 ... RoxS87 RoxS87 Buna ziua, am un băiețel de 1an și 9 luni, conceput cu 20 zile insinte de finalizarea divorțului, deci fostul soț nu este tatăl, am făcut tăgada ... (vezi toată discuția)