avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatăl îşi poate recunoaşte copilul daca eu sunt ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatăl îşi poate recunoaşte copilul daca eu sunt căsătorită cu altul?

Buna seara aşi avea o intrebare... Eu sunt casatorita dar de aproape doi ani nu mai stau cu soţul meu ne'am despărţit dar nu cu divorţ.... Eu am o alta relatie in curând voi naste... Întrebarea mea este cand nasc tatal copilului îşi poate recunoaşte copilul daca eu sunt casatorita inca cu sotul ? Sa il pun pe numele lui tatalui biologic
nu pe al soţului ...astept ras cat mai repede
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:53, 21 Octombrie 2017
Ghinion, cf legii , tatal copilul e sotul mamei.
Va trebui sa tagaduiti apoi paternitatea in instanta si abia apoi il poate recunoaste tatal biologic.
Si tatal biologic poate actiona in instanta pt a tagadui paternitatea sotului, iar in acest caz se face si dovada ca el e tatal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt în divorț de peste un an și urmează să nasc peste puțin timp. cum să procedăm pentru ca tatăl natural să poată recunoaște copilul? EmaR. EmaR. Buna ziua, as dori daca se poate sa ma lamuriti intr-o situatie, sunt intr-un proces de divort de 1 an si 2 luni nefinalizat inca, intre timp am intrat intr-o ... (vezi toată discuția)
Paternitate veronika2008 veronika2008 Buna tuturor. Am si eu o problema. Am conceput un copil in timpul casatoriei cu altcineva. Sunt in 6 luni si tatal biologic ameninta cu revendicarea copilului. ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea copilului cand mama e casatorita cu altcineva sandru23 sandru23 buna ziua, sunt casatorita ,dar nu mai locuiesc cu sotul ne am despartit dar nu legal,locuiesc cu alt barbat cu care am un copil nou nascut .tatal natural al ... (vezi toată discuția)