avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... legea pensiei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

legea pensiei

spuneti-mi va rog, un pensionar cu drepturi depline care de curand a suferit un accident poate primi si pensia propriu-zisa cat si cea ptr gradul I de invaliditate??
merci frumos!
Cel mai recent răspuns: Florentina Mihaela , utilizator 21:52, 7 Octombrie 2009
Presupun ca prin "pensionar cu drepturi depline" intelegeti beneficiar de pensie pentru limita de varsta. Nu, nu poate beneficia si de pensie de invaliditate. De altfel, de doua sau mai multe categorii de pensie nu poate beneficia nimeni.

ART. 84 - Legea nr. 19/2000
(1) Persoanele care au implinit varsta standard de pensionare nu mai pot solicita inscrierea la pensia de invaliditate.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Se poate prezenta cu toate actele medicale care atesta problema sa de sanatate in fata Comisiei de Evaluare a persoanelor cu handicap pentru adulti. In functie de gradul de handicap in care va fi incadrat (cf Legii 448/2006) va primi o indemnizatie, un buget complementar, dreptul la asistent personal etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la un asistent social hspinache hspinache Buna ziua , Nu stiu daca pun problema corect in categoria de forum.; daca nu , rog sa fiu redirijat. Problema : un batrin , 84ani , cu diagnostic de ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala + pensie/indemnizatie de invaliditate? se poate? viorel.cucu2000 viorel.cucu2000 Tatal meu are 61 ani si de doi ani este pensionat cu pensie permanenta pentru boala (TBC). Stagiul de cotizare la CAS este de 29 de ani. De curand a avut un ... (vezi toată discuția)
Asistent social ptr o persoana imobilizata la pat eremia eremia sotul este pensionar de drept in varsta de 77 ani. sotia nu are niciun venit . sotul este imobilizat la pat din cauza unei gute cronice si poliartrite ... (vezi toată discuția)