avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... asistent social ptr o persoana imobilizata la pat
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

asistent social ptr o persoana imobilizata la pat

sotul este pensionar de drept in varsta de 77 ani. sotia nu are niciun venit . sotul este imobilizat la pat din cauza unei gute cronice si poliartrite reumatoide. si are o pensie in valoare de 730 lei .ARE DREPTUL LA UN ASISTENT SOCIAL/?DE CE ALTE FORME DE ASISTENTA SOCIALA AR PUTEA BENEFICIA?multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:44, 28 Octombrie 2009
Asistentii sociali sunt angajati ai consiliilor locale.
Poate beneficia de asistent personal numai adultul incadrat in grad de handicap grav sau accentuat, conform Legii nr. 448/2006. Altfel spus, un pensionar de limita de varsta nu poate beneficia de uin asistent personal daca nu a fost incadrat in grad / tip de handicap de catre comisiile de evaluare.

ART. 85 - Legea nr. 448/2006
(1) Persoanele cu handicap beneficiază de drepturile prevăzute la art. 6 pe baza încadrării în grad de handicap, în raport cu gradul de handicap.
(… )
(3) Încadrarea în grad şi tip de handicap a adulţilor cu handicap se face de comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap.
(4) Comisiile prevăzute la alin. (2) şi (3) sunt organe de specialitate ale consiliilor judeţene, după caz, ale consiliilor locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate sista pensia pe caz de boala???? misselly misselly Buna ziua!As avea marea rugaminte sa ma ajutati si pe mine cu cazul mamei mele.Mai intai o sa va prezint toate datele pe care le detin:mama a lucrat din 1981 ... (vezi toată discuția)
Legea pensiei lilianaG lilianaG spuneti-mi va rog, un pensionar cu drepturi depline care de curand a suferit un accident poate primi si pensia propriu-zisa cat si cea ptr gradul I de ... (vezi toată discuția)
Drept la un asistent social hspinache hspinache Buna ziua , Nu stiu daca pun problema corect in categoria de forum.; daca nu , rog sa fiu redirijat. Problema : un batrin , 84ani , cu diagnostic de ... (vezi toată discuția)