Buna ziua tuturor. Am nevoie de urmatoarele informatii. Daca un SRL aplica pentru o inregistrare marca la OSIM, iar apoi acest SRL este vandut sau cesionat(inregistrarea nefiind inca terminata, intrucat dureaza cateva luni) catre alta persoana, drepturile asupra SRL ului si a marcii apartin in totalitate noului proprietar? Ca sa intelegeti pe deplin problema va voi explica situatia in care ma aflu. Eu momentan sunt in Germania si sunt interesat de infiintarea unui magazin online.Dar trebuie sa vin in tara ptr infiintarea unui SRL si nu pot face acest lucru ptr ca nu mai am concediu anul acesta.Soacra mea s-a oferit sa infiinteze ea firma si sa aplice ptr marca inregistrata la OSIM, iar apoi la anul cand voi venii in tara sa imi cesioneze intreaga firma si drepturile acesteia. Se poate asa ceva? Ce probleme pot intervenii referitor la marca inregistrata?
Buna ziua.
Am avut un caz asemanator, administratorul unui SRL a transferat marcile pe o alta societate. Am depus prin registratura la OSIM o cerere la care am atasat un exemplar din contractul de cesiune si taxa de inregistrare marca. In aproximativ 1 luna am primit o decizie de transfer ca urmare a indeplinirii conditiilor prevazute de art 41 si 42 din legea 84/1998.
Buna ziua, in primul rand vreau sa va multumesc pentru raspunsul rapid dar mai am o neclaritate.Dupa ce se depune la OSIM cerere, respectiv, exemplar din contractul de cesiune, stiti cumva daca influenteaza procesul de inregistrare a marcii? Ma refer, daca se reia tot procesul de la inceput sau se continua cercetarile de unde au ramas(marca nu este inca inregistrata)?
Art. 27
(1)�Solicitantul poate, in orice moment, sa isi retraga cererea de inregistrare a marcii sau sa isi limiteze lista de produse sau de servicii. Cand marca a fost deja publicata, retragerea sau limitarea se publica in Buletinul Oficial de Proprietate Industriala.
(2)�Cererea de inregistrare a marcii poate fi modificata, la cererea solicitantului, numai pentru rectificarea numelui sau a adresei solicitantului ori pentru alte rectificari ce nu afecteaza esential marca sau nu extind lista de produse ori de servicii.
(3)�Orice modificare ceruta de solicitant pana la inregistrare, care afecteaza substantial marca ori lista de produse sau de servicii, trebuie sa faca obiectul unei noi cereri de inregistrare a marcii.