avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Permis de conducere suspendat.
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Permis de conducere suspendat.

Buna seara. Am si eu o intrebare: prietenul meu a primit o suspendare de permis pentru un an (adica el mi-a spus ca nu a inteles prea multe de la avocatul sau si din foaia data de la judecator)dar crede ca e anulat, deci timp de 1 an nu are voie sa puna mana pe volan idea este ca noi locuim in strainatate. Iar judecatorul a dat sentinta pe la sfarsitul lunei Mai. (Procesul a avut loc im lipsa lui deoarece muncea in strainatate).El de atunci nu a mai pus mana pe volan, idea este ca acum cateva zile cand am umblat in portofelul lui, el avea acel card in portofel, (ma refer ca avea permisul in portofel) lucrul acesta mi s-a parut ciudat asa ca am cautat cateva informatii pe internet in care spuneau ca suspendarea se aplica fix din data cand vine predat permisul si nu din data in care se pronunta sentinta (+ inca 30 de zile pentru rea credinta, faptul ca a intrecut limita de timp in care trebuia sa-l fi predat). Asa ca am decis sa vorbesc cu el, si mi-a spus ca sora lui (care sta in tara si locuieste in casa lui) nu a primit nici o instiintare cum ca ar fi trebuit sa predea permisul, si nici in hartia emisa de la judecator nu a fost specificat acest lucru. Ci doar faptul ca este suspendat. Imi este teama acum ca de la sfarsitul lunei Mai pana acum (jumatea lui octombrie) nu-i vor si luate in calcul aceste zile de “repauz”..ma puteti clarifica in privinta acestui lucru?

Alte discuții în legătură

Permis suspendat. Ana maria3798 Ana maria3798 Buna seara. Am si eu o intrebare: prietenul meu a primit o suspendare de permis pentru un an (adica el mi-a spus ca nu a inteles prea multe de la avocatul sau ... (vezi toată discuția)
Prelungire retinere permis klaudiu85 klaudiu85 In data de 13.04.2011 mi-a fost respinsa plangerea pe care am depus-o impotriva pv prin care imi era retinut permisul pe timp de 30 de zile.Pana azi nu mi-a ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru conducere cu permisul suspendat si dovada expirata Norbert.Kovacs Norbert.Kovacs Salutare, in data de 18.11.2018 am fost surprins conducand masina fara permis de conducere si cu dovada expirata, eu am primit o instintare ca in data de ... (vezi toată discuția)