avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obligatie plata pensie alimentara daca nu am venit
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obligatie plata pensie alimentara daca nu am venit

Am o situatie in care in urma divortului copilul minor a ramas tatalui. Mama nu are venit si nu se poate angaja deoarece a nascut recent(ianuarie 2017), aceasta nu beneficiaza de indemnizatie de crestere a copilului si nu are niciun venit. Ce se poate intampla daca nu plateste pensia alimentara data de judecator? Poate fi aceasta obligata sa plateasca? Incepand de cand in aceasta situatie?
Ultima modificare: Duminică, 22 Octombrie 2017
ContSters444333, utilizator
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 20:20, 22 Octombrie 2017
Are n-are venit trebuie sa plateasca pensie raportata la salariul minim pe economie. Daca nu, tatal la care e copilul, ii poate face plangere penala si/sau sa o execute silit pe bunuri. La pensia restanta se vor adauga si cheltuieli de executare.
Daca tot n-are venituri poate o fi idee inteleapta sa se opreasca din facut copii. Exista totusi responsabilitatea vietii pe care ai adus-o pe lume, si aceasta responsabilitate nu poate reveni doar tatalui!
Stiu ca nu va place raspunsul meu, dar dincolo de intelegerea pe care am datora-o mamei sau tatalui care nu are venituri, la cea mai mare intelegere e indreptatit copilul. Si el saracul are dreptul sa manance si sa se incalzeasca si in zilele in care mama sau tata nu fac venituri.
Ultima modificare: Duminică, 22 Octombrie 2017
proastasatului, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara petrina_cristina petrina_cristina in urma divortului mama a castigat copilul, iar tatal are dreptul de al luat in week-end. insa ea nu-i da copilul acestuia si au fost momente cand nu la lasat ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Ionut888 Ionut888 As vrea sa stiu ce poate sa faca mama-mea impotriva lui tatal-meu.Tatal meu nu a platit pensia alimentara decat 2 luni de cand s-a despartit de mama-mea,in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara platita o luna da ....doua nu .... angelabadila angelabadila va rog frumos sa ma ma ajutati !!!!!!ce pot face in cazul in care tatal plateste pensia alimentara o luna da doua nu .....sau o luna da o luna nu ...cui sa ma ... (vezi toată discuția)