avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Împrumut făcut prin notariat, debitorul nu mai ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Împrumut făcut prin notariat, debitorul nu mai plătește de 6 luni. Ce pot face în această situație?

Buna seara,
Va solicit sfatul in legatuera cu un imprumut pe care l-am acordat unei persoane fizice. Acordul pt acest imprumut s-a facut prin notariat, cu conditia ca persoana respectiva sa imi restituie, lunar, o suma fixa, timp de 5 ani. lucrurile au mers bine (2,5 ani) pana acum 6 luni, de cand nu am mai primit nici un ban , cu toate insistentele mele. Ce pot face in aceasta situatie ?
Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 27 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: s.c.silvan , utilizator 08:53, 25 Octombrie 2017
Sa puneti in executare contractul de imprumut. Trebuie sa depuneti o cerere de executare silita la un executor. Debitorul are bunuri mobile, imobile, salariu? Daca da, veti putea recupera sumele ramase prin poprire sau vanzarea bunurilor mobile si imobile.
Multumesc pentru raspuns. Sa inteleg ca nu este nevoie de prezentare in instanta ci doar de cerere la executor? Imi cer scuze, dar nu sunt absolut deloc familiarizata cu procedurile judecatoresti fiind prima oara intr-o astfel de situatie. Va multumesc !
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs aveti titlu executoriu- acel contract de imprumut, nu e nevoie sa il actionati in judecata. Dosarul va trece pe la judecatorie pt incuviintarea executarii silite, insa partile nu se citeaza.
Dvs mergeti cu contractul la executor , acolo depuneti cererea de executare.
Va multumesc mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut notarial Silviu89 Silviu89 Buna ziua, Am facut un imprumut notarial pe o suma de bani cu un \\"prieten\\" de servici, (eu creditor, el debitor) in contract nu este trecut nici un fel ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc Cipirica Cipirica Bună ziua. Doresc sa va supun atenției 2 intrebari: 1. Dacă în urma unei hotărâri de încuviințare a executări silite judecătorul de la ... (vezi toată discuția)
Care este procedura ? Lumi50 Lumi50 Un contract notarial de imprumut,cu scadenta la o anumita data ,intre 2 persoane fizice,in care este trecut ca respectivul act constituie titlu executoriu la ... (vezi toată discuția)