avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort de comun acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort de comun acord

Buna ziua. As dori sa stiu care este cea mai simpla modalitate pentru un divort de comun acord cu 3 copii minori? M-am gandit la varianta de a merge la notar dar am vazut ca cei de la primarie trebuie sa faca o ancheta sociala pentru a vedea cum locuiesc copii si trebuiesc audiati daca au peste 10 ani. Aceasta ancheta se efectueaza in orice modalitate ai alege sa divortezi? Intreb deoarece noi locuim in Anglia iar copii merg la scoala aici si nu pot lipsi atat de mult de la scoala sau eu de la munca pentru ca noi sa stam in Romania sa asteptam ancheta si toate cele.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 13:17, 25 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Indiferent de modalitatea de divort anchetele sociale sunt obligatorii (chiar daca locuiti in Anglia) si si audierea minorilor peste 10 ani.
acest răspuns util
Doar la instanța puteți divorta.
Dacă vreți să divortati în România e indicat sa va angajați avocat pentru ca altfel nu cred ca veti divorta în România.
Vedeți cât va costa un avocat in UK si apoi va hotărâți unde sa divortati.
În UK e mai usor sa divortati fără avocat.
acest răspuns util
Ancheta psihosociala poate fi suplinita de inscrisuri, insa depinde de instanta de judecata daca agreeaza aceasta varianta.

Ascultarea copiilor poate fi facuta in MAREA BRITANIE.

Ancheta psihosociala poate fi evitata in cazul unui divort prin acord, precum si in cazul unei tranzactii in ceea ce priveste capetele accesorii ale divortului.

Ultima modificare: Miercuri, 25 Octombrie 2017
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
As putea sa depun divortul in Romania dar apoi aici este problema...copii nu pot sta in tara 1 luna de zile cau cat dureaza pentru a astepta ancheta deoarece o sa fie probleme aici la scoala. Nu am idee cum sa procedez.
Puteti fi reprezentata la divort, la fel si sotul dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul privind trecerea frontierei fara semnatura celuilalt parinte simplysurprising simplysurprising Va rog sa ma ajutati cu o informatie: parintii unui minore de 7 ani au divortat in 2013. Divortul a fost unul foarte dificil iar obtinerea semnaturii tatalui ... (vezi toată discuția)
Divort la notar cu minori luca_claudia72 luca_claudia72 as vrea sa stiu cat de repede decurge un divort la notar cu minori, care sunt demersurile, daca sunt audiati copiii si daca trebuie sa fie de fata sotiii sau ... (vezi toată discuția)
Divort elena w elena w Buna ziua am o intrebare . Pe 20 Mai am primul termen la divortul amiabil si nu stiu daca trebuie sa imi aduc si copilul la tribunal. Are 11 ani si stiu ca va ... (vezi toată discuția)