Buna ziua.Numele meu este Loredana.sunt rezidenta in Portugalia de 7 ani.am stat cu copii in tot acest timp,legalizati,ei la scoala,in timp ce sotul a stat in roamnia.In acest an am plecat in romania cu copii in urma caruia ei au ramas acolo cu tatale lor...crezand ca fac un lucru bun pt ei.din nefericire ei nu mai vor sa vina inapoi in Portugalia,eu nu mai pot sa stua fara ei,dar nici cu tatal lor nu mai am cum sa ma reunesc.VREAU SA DIVORTEZ si nu stiu cum sa procedez si care imi sunt avanajele in privinta copiilor.nu avem bunuri de impartit decat copii.unu are 8 ani celalalt are 10.pot sa bag divortul de aici?sau trebuie sa merg acolo?am castig asupra copiilor daca in toti anii astia au stat cu mine eu iam intretinut el nu a contribuit cu nimic,ei aici au avut toate drepturile legale.doar ca de 2 luni sunt in Romania cu transfer de la scoala.ce am de facut?va multumesc anticipat
actiunea de divort se depune la instanta de la ultimul domiciliu comun al sotilor.
sigur ca aveti sanse sa vi se incredinteze minorii, insa conteaza foarte mult probele administrate in dosar, respectiv ancheta sociala, martorii precum si declaratiile minorilor date in urma audierii acestora in camera de consiliu de catre judecatorul cauzei.
daca faceti dovada ca aveti resedinta in strainatate puteti da procura chiar unui avocat care va poate reprezenta in proces si astfel nu veti fi nevoita sa va prezentati la fiecare termen de judecata.
sansele dvs sunt f mici daca cei mici nu vor sa vina in portugalia ,sa ramana la dvs . egreu si pt copii sa-i transferati cu scoala cand in portogalia, cand in romania, cand inapoi in portugalia. apoi, e dificil sa va judecati si sa castigati de la distanta.
buna ziua.
puteti fi reprezentata de un avocat , in instanta, daca nu doriti sa va deplasati la fiecare termen procesual.
minorul care are varsta de 10 ani va fi audiat in camera de consiliu, de catre judecator. daca va spune ca doreste sa ramana in Romania s-ar putea ca instanta sa tina cont de dorinta sa.
puteti obtine custodia celuilalt minor, eventual.
Despre divort
adiida
Suntem in USAavem 2 copii,de 6 ,respectiv 15 ani si vrem sa divortam,mai precis eu vreau,dar el este de acodr cu divortul ,precum si cu paftul ca amindoi copii ... (vezi toată discuția)