avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Excludere asociat SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Excludere asociat SRL

va rog sa ma ajutati cu un sfat.Suntem 3 asociati intr-un SRL.Eu sunt administrator.De la un timp cu unul dintre asociati( ce are doar 12% ) nu ne mai intelegem .Cum il putem exclude legal?Pot sa-i desfac Contractul de munca, fiind si angajat al firmei( mentionez ca am motive !)Care este procedura si cam ce costuri implica(Taxa de timbru, eventual avocat..)Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: kkompera , utilizator 01:41, 21 Aprilie 2010
Persoana in cauza, avand calitatea de angajat, se supune prevederilor legislatiei muncii, fapt pentru care puteti sa-i desfaceti CIM.
Aceasta nu echivaleaz insa cu pierderea calitatii de asociat al SRL.
Pentru excluderea asociatului, trebuie sa respectati prevederile Legii 31/1990, Titlul V Excluderea si retragerea asociatilor.
Pentru excludere consultati Legea 31/90, legat de taxe si onorarii trebuie sa discutati cu un avocat, pentru onorariu, iar taxele cu institutiile implicate.
Personal, nu va pot spune cat va costa...
Multumesc
Incetarea contractului individual de munca se face in conf cu prev Codului muncii.
Pentru excluderea din societate, trebuie sa promovati o actiune in justitie (asta in cazul in care cel vizat nu este de acord sa va cesioneze partile sociale) pentru excluderea sa din societate.
Insa motivele pentru care poate fi exclus sunt limitate.
Buna ziua,
Ma aflu intr-o situatie similara; suntem 3 asociati, fiecare cu 33%; avem probleme cu cel de-al 3-lea asociat cu care nu reusim sa ajungem la o intelegere amiabila, nici macar nu ne mai raspunde la telefon si nu cedeaza partile nici in ruptul capului..
Posibilitatile de excludere sunt minime, nu dorim sa ajungem in instanta in schimb am vrea sa-i reducem procentul sub 5% din partile sociale prin majorarea capitalului. Credeti ca este posibil acest lucru prin AGA? Mentionez ca sigur nu o sa participe, iar administratorul sunt eu.
Sau daca, cunoasteti alte metode prin care sa-l determinam cumva sa plece ar fi perfect; motivele excluderii se incadreaza perfect in lege insa nu am nici o dovada clara: furnizori, contracte pe acelasi domeniu pe societate noua infiintata de fratele sau..se intampla..
Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizlovare societate comerciala. mircea_1973 mircea_1973 Buna ziua! Este posibil in calitate de asociat srl sa inregistrez in paralel doua actiuni in instanta ,mai precis dizolvare societate comerciala si ... (vezi toată discuția)
Excludere asociat din firma niculaucarmen niculaucarmen Intr-o societate cu 3 asociati, cu parti sociale de 70%, 20% si 10%, se doreste excluderea asociatului cu capital de 10%. In ce contitii poate fi exclus ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate sau inchidere societate comerciala nicu6121 nicu6121 Buna ziua, Sunt administrator la o societate cu 3 asociati (eu si alte 2 persoane). Doresc sa inched aceasta societate dar sunt refuzat de un singur ... (vezi toată discuția)