avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... terminologie judiciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

terminologie judiciara

Care este deosebirea intre o actiune respinsa ca nefondata, o actiune respinsa ca neintemeiata si o actiune respinsa ca inadmisibila?
Cel mai recent răspuns: carmen.paun , utilizator 13:44, 3 Martie 2006
cand se respinge ca nefondata sau neintemeiata, e acelasi lucru, nu mai poti introduce o alta cerere , impotriva aceluiasi parat, cu acelasi obiect si cu aceeasi cauza.
cand se respinge ca inadmisibila, poti face o a doua actiune
Aceasta, deoarece, in prima situatie se rezolva fondul cauzei, dupa administrarea de probatorii, iar in ultima situatie nu se intra in cercetarea fondului cauzei, ci se respinge in urma unei exceptii
In cazul in care o actiune se respinge ca inadmisibila, se poate reveni cu o noua cerere, daca intre timp aceasta devine admisibila. Care a fost motivul inadmisibilitatii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care e deosebirea? gyoni8 gyoni8 Buna ziua, Va rog sa imi explicati si mie care e deosebirea intre: respingerea cererii de chemare in judecata ca inadmisibila; respingerea cererii de chemare ... (vezi toată discuția)
Exceptia de inadmisibilitate - pana cand poate fi invocata? Ioannaki Ioannaki Buna ziua, Intrebarea mea este daca in recursul contra unei hotarari ce nu poate fi atacata cu apel, pot invoca exceptia inadmisibilitatii cererii? Mentionez ... (vezi toată discuția)
Instanta de judecata nu a cercetat fondul cauzei icabulancea icabulancea Am deschis un proces intrucit persoana autorizata care a intocmit documentatia cadastrala a modificat limita de proprietate (am formulat Plingere impotriva ... (vezi toată discuția)