avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... conflict de interese
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

conflict de interese

Fostul sot formuleaza plangere penala impotriva fostei sotii, care este plecata din tara de 1 an de zile! Fosta sotie il cheama in judecata pe fostul sot intr-o cauza civila! Reclamanta este reprezentata in instanta de un avocat care este sotia procurorului care a dat o solutie nefavorabila petentului cu privire la plangerea penala formulata de acesta! Se pare ca solutia data de procuror este suspecta, avand in vedere ca este sotul avocatului.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:30, 9 Octombrie 2009
Aveti termen 10 zile de a ataca solutia la prim procuror. Solicitati si recuzarea procurorului care a instrumentat dosarul si reanalizaea dosarului!B-)
Multumesc tuturor pentru raspunsuri! Pentru av. claudiu.sorin: 1. rezolutia a fost comunicata fostului sot la data de 28,09.2009, cand s-a prezentat personal la parchet;
2. a fost vorba de un dosar de cercetare penala nu de un proces in sine;
3. plangerea penala a fost depusa la parchet in 31.05.2009, iar procesul civil a avut primul termen de judecata la data de 28 septembrie a.c., dar cererea de chemare in judecata a fost depusa la instanta in timpul vacantei judecatoresti;
4. cererea de chemare in judecata a fost depusa la instanta, de catre aparatorul reclamantei in timpul vacantei judecatoresti.
In cazul in care rezolutia a fost comunicata in data de 28.09.2009 va incadrati in termenul legal de 20 de zile pentru a putea depune plangere impotriva actelor procurorului conform art 275 si urmatoarele C.p.p. Adresati plangerea primului procuror al parchetuli; abia in cazul in care si acesta mentine solutia data de procurorul de caz va puteti adresa instantei.
Asa cum am mai aratat, incercati sa criticati solutia sub toate aspectele si sa nu va axati exclusiv pe problema privind rudenia; aspectul privind incompatibilitatea va fi doar unul din motivele pentru care formulati plangerea.
In rest, sugestiile pe care vi le-am oferit mai sus raman valabile.
P.S. Am inteles ca a fost vorba de un dosar de cercetare penala, dar in sens juridic, "proces penal" implica atat faza de urmarire penala cat si fazele de judecata.
Pentru orce alte sugestii, atat eu cat si colegii mei va stam la dispozitie.
Multa bafta!
ICCJ s-a pronuntat printr-o decizie privind aplicarea dispozitiilor art.278 si urmatorul cu privire la acea plangere, in sensul ca si solutia data nefavorabil de catre prim-procurorulo acelui parchet va fi atacata tot cu o plangere adresata procurorului ierarhic superior! Dupa aceea, daca si acea solutie ar fi nefavorabila, ramane sa se faca o plangere impotriva acelor procurorului, care se depune la instanta competenta.
In conformitate cu RIL pronuntata de catre ICCJ plangerea impotriva actelor/
masurilor dispuse de catre procuror,trebuie sa respecte etapele obligatorii,
cercetari interne din cadrul Ministerului Public

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare penala -recuzare si stramutare alexandra.a1404 alexandra.a1404 Intr-un dosar penal in legatura cu infractiuni economice, s-a dispus NUP de catre Parchet.Instanta a intors insa dos.pe art.278 alin .8 lit b din C.p.p. ... (vezi toată discuția)
Art 278 al3c.p.p. liviuu liviuu Ma puteti ajuta ca nu am gasit pe net acest articol. La ce se refera? (vezi toată discuția)
Plangere impotriva ordonantelor date de catre procuror alexa_mihaela alexa_mihaela buna ziua!va rog respectuos sa imi raspundeti si mie la o intrebare:am facut contestatie la judecatorie impotriva rezolutiei data de catre procuror.daca si ... (vezi toată discuția)