avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Siguranta angajatului
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Siguranta angajatului

Buna ziua
Lucrez la un mare lant de magazine hypermarket iar recent am identificat o problema si anume violenta fizica si psihica asupra angajatilor(de catre clienti) In cele 10 luni am fost martor la mai multe incidente in care clientii nervosi, batjocoreau, insultau, amenintau si chiar loveau angajatii. Am presupus ca exista o procedura clar definita care sa ii protejeze in astfel de stituatii dar cand am inceput sa pun intrebari toti s-au facut ca ploua.
Va rog sa ma indrumati cu un sfat juridic, o lege, orice, care sa ma ajute sa ii protejez pe acesti oameni. De cine tine aceasta responsabilitate si cum le pot forta mana sa faca ce trebuie.
Mentionez ca exista o firma de paza dar modul in care actioneaza este facut pentru a pedepsi fapta(deja consumata) si nu actioneaza preventiv pentru asigurarea sigurantei.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:31, 24 Octombrie 2017
Sesizati angajatorul in scris, cu nr. de inregistrare/ data in care mentionati violentele la care ati fost martor, nominalizati eventual, alti martori, faceti propuneri daca aveti si solicitati o realizarea unei proceduri concrete de actiune pentru astfel de cazuri, cu participarea salariatilor firmei dvs. si ai firmei de paza.
Procedura poate fi parte din Regulamentul de ordine interioara al firmei dvs.
Nu am de unde sti cum va reactiona angajatorul. Daca se va produce un eveniment nedorit in care sa fiti implicat dvs. sau colegi si se va ajunge in instanta, dvs. puteti prezenta sesizarea si eventualul raspuns primit de la angajator, respectiv procedura instituita.
Legea ssm nr.319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-art.6 (1) Angajatorul are obligaţia de a asigura securitatea şi sănătatea lucrătorilor în toate aspectele legate de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la munca ciprianst ciprianst Sotia a ramas insarcinata acum 5 luni, a fost luata in evidenta s.a.m.d. Locul unde isi desfasoara activitatea este un hypermarket, angajatorul fiind unul ... (vezi toată discuția)
Abuz firma de securitate hypermarket TincaToniF90 TincaToniF90 Se da urmatoarea situatie : Am intrat intr-un hipermarket impreuna cu un prieten,am facut niste cumparaturi minore,cateva produse doar.La iesirea de la casa de ... (vezi toată discuția)
Adeverinta medicala sau semnatura sala fitness FlaviusPTZ FlaviusPTZ Buna ziua, la o sala de fitess, este necesar ca clientii sa aduca o adeverinta de la un medic cum ca sunt apti pentru sport?; este suficienta o semnatura a ... (vezi toată discuția)