avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere in timpul sarcinii?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere in timpul sarcinii?

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca se poate concedia o angajata in cazul in care a anuntat firma ca este insarcinata?Iar daca firma isi va inchide activitatea cum procedez in cazul in care sunt insarcinata in trei luni pentru a putea beneficia de indemnizatia de crestere copil?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: MihaelaBog , utilizator 16:26, 8 Octombrie 2009
Indemnizatia ptr crestere copil se acorda de catre primarie. Acolo se depune dosarul.
Se iau in calcul veniturile brute si nete realizate in ultimele 12 luni anterioare lunii in care ati nascut.
Veti solicita angajatorului eliberarea unei astfel de adeverinte. Mai sunt si alte acte de depus la dosar. Mergeti la primarie. Poate au deja formulare specifice (unele primarii si-au elaborat propriile formulare) si veti primi detalii despre restul actelor necesare.

Cat despre angajator, veti face o cerere prin care solicitati suspendarea CIM in baza art. 51 (1) lit a) , incepand cu data X.
Angajatorul trebuie sa emita o decizie de suspendare CIM pe care o va inregistra la ITM si veti primi un exemplar din aceasta.
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2009
Isa Radov, Consultant resurse umane
VA MULTUMESC PENTRU INFORMATIILE COMPLETE.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri in timpul cic. nelamuriri ccc pentru cel de-al doilea copil. AM13 AM13 Buna ziua, Va expun si eu situatia mea. Sunt insarcinata cu al doilea copil, urmand sa nasc la aproximativ o luna si 2 saptamani dupa finalizarea primului ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ziua. sunt însărcinată în 10 săptămâni, am ... Aless18 Aless18 Bună ziua ziua. Sunt însărcinată în 10 săptămâni, am anuntat verbal pa muncă, intrebandu-i totodata daca trebuie sa duc acte doveditoare (certificat ... (vezi toată discuția)
concediul prenatal de126 zile trebuie consumat in totalitate chiritoiu catalina chiritoiu catalina concediul pre si post natal de 126 zile poate fi intrerupt dupa 42 de zile de la nastere chiar daca na au trecut toate cele 126 zile si pot intra in ... (vezi toată discuția)