avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate trece un drum privat în domeniul primăriei?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate trece un drum privat în domeniul primăriei?

Suntem 6 gospodarii facute acum 12 ani pe un teren privat foarte aproape acum de primarie.
Avem din nefericire, un vecin cu problema penale.
Ne platim TOATE taxele si ce a mai cerut consiliul local. Strada NU a fost dezapezita NICIODATA. Politia NU intra pe strada DECAT dupa anuntul la 112 .
Am acceptat asta. Dar acum exista posibilitatea tragerii apei/canalizarii la poarta. INTREBARE: Cum , prin ce articol de lege, putem cere primarie sa ne integreze si pe noi in comunitate? Practic sa avem si drepturi nu numai obligatii.
Nu dorim modificari pe strada dar mai ales, dorim sa avem acces la utilitati pana la poarta .
Va multumes anticipat.
maiaB
Ultima modificare: Miercuri, 25 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: maiaB , utilizator 18:20, 25 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Strada fiind pe proprietate privata, primaria nu are obligatii legate de deszapezire, iluminat stradal, conducte de apa, gaze si canalizare decat pana la limita proprietatii respective. Nici politia nu intra pe proprietate privata decat daca este solicitata.
Daca primaria accepta si dvs. plus vecinii sunteti de acord (fapt care de fapt nu il doriti dupa cum mentionati), cu eventuale lucrari de delimitare intre vecini, pe cheltuiala dvs., a actualilor proprietari, strada trebuie sa devina domeniu public pentru a beneficia de retele pana la poarta din banii primariei/ ai comunitatii.
Multumesc frumos pentru raspunsul Dvs., dar tot trebuie sa va intreb: pentru ce platim impozit? Nu dezapezirea ma supara ca nu ne este frica de lopata! Apoi, va rog sa nu uitati ca "utilitatile" au alt statut. Asa iesim din indiviziune, tragem singuri si ...ii blocam TOTAL pe ceilalti? Fara apa si canalizare??? Eu nu cred ca scap fara dare in judecata! Este un cerc vicios sa recunoastem asta! Te poti ascunde ....
Ultima modificare: Marți, 24 Octombrie 2017
maiaB, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este dreptul dvs. sa deschideti o actiune in instanta. Personal nu vad ce puteti invoca in sprijinul dvs. in conditiile in care primaria nu poate face lucrari, legal, pe o proprietate privata.
Foarte simplu: contoarele de apa (5) au fost montate de antrepenor in curtea altui vecin, la care nu avem acces decat accidental,, tevile de apa sunt de pexal ordinar de 1/2"", cu vesnice sparturi IN CANAL (apartine distribuitorului de apa!!!) reparate de noi, avem fosa -asta-i bine, ne dorim gaze...ne dorim un trai decent. In aceste conditii dorim sa cedam strada primariei, cel putin cinci dintre noi, poate toti, pentru a ne trage aceste utilitati la poarta. La fel cum fac sau vor face, PE TOATE STRAZILE ADIACENTE. Deci: ce trebuie sa facem pentru a ceda strada primariei?


[ interventie moderator - nu este cazul sa dublati mesajele pentru a atrage atentia ]
Ultima modificare: Marți, 24 Octombrie 2017
trandafir2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Opinia mea este ca trebuie sa incepeti cu o petitie catre primarie, o petitie semnata de toti locatarii de pe strada respectiva, pe care o motivati si solicitati ce anume doriti dvs. Legal, nu vad cum puteti obliga primaria sa accepte o donatie in patrimoniul domeniului public. Sunt niste avantaje cu aceste strazi private (particulare) dar si niste riscuri si probleme, pe care le-ati simtit si dvs, deci nu mai insist. Practic, acolo, dvs sunteti ca o scara de bloc, pe orizontala, practic dvs trebuie sa va organizati si sa va gospodariti (imi vine sa va spun ca asa este in Germania, exista un comitet de strada, cum ar fi o asociatie de proprietari la noi, si ei hotarasc inclusiv daca asfalteaza stada, iar cine nu plateste sau nu contribuie este silit sa se mute de acolo, in fine ...SF-uri pentru noi, stiu aici este Romania). Este complicat cu coproprietatea acestor drumuri si nu exista legi speciale in acest sens. Desigur, solutia consultarii unui avocat care sa se documenteze in concret asupra problematicii, nu trebuie neglijata.

Alte discuții în legătură

Racordare la gaz si canalizare Andrei1982 Andrei1982 Buna ziua As dori si eu sa pun o intrebare referitoare la racordarea la gaz si curent: Acum un an am cumparat o casa (intabulata) ... (vezi toată discuția)
Bransament canalizare StillS StillS Sunt intr-o situatie care imi da mari batai de cap, incerc sa inteleg cum functioneaza logica unor oameni. Sunt in faza de constructie casa in care urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Cedare drum servitute obligatoriu nushu nushu Bună seara, am citit multe întrebări despre această problema însă nu și răspunsul la problema mea. Pe drumul de servitute privat sunt 6 proprietari, ... (vezi toată discuția)