Anul trecut am avut o executare silita pentru ca am fost temporar in imposibilitatea achitarii unor rate la un credit bancar, Recuperatorul bancii m-a dat la executor, am reusit sa ma redresez, am achitat si taxa catre executor, am inceput sa platesc din restante in acord cu recuperatorul bancii urmand sa fac cu banca un contract de credit nou pentru suma restanta - sumele deja platite intre timp. In toata aceasta procedura aflata in desfasurare (eu avand un job nou si fiind capabila sa achit ratele) executorul, fara nici o avertizare prealabila a emis o noua decizie de executare silita, a trimis si la angajator si la alte banci pentru blocarea conturilor mele si asta, culmea pe suma veche din care eu achitasenm deja o parte substantiala; cum e posibil, de ce nu m-a intrebat nimic, acum sunt si cu conturile blocate si cu imaginea la firma afectata. Ce sa fac, pot sa-l actionez in judecata pe executor pentru abuz?
Nu castigati daca il dati in judecata, nu se poate numi abuz ceea ce a facut. A gresit doar ca nu a actualizat suma de plata.Trebuie sa-i faceti o adresa executorului si sa cereti sa va comunice suma exacta cat mai aveti de platit scazand sumele achitate deja. Trebuie sa aveti in vedere ca la solicitarea bancii ,executorul poate calcula la suma respectiva si dobanda, penalitati.inflatie etc. Pt orice acte intocmite de executor pe care le considerati incorecte sau abuzive aveti la indemana "contestatia la executare".Daca va sunt retinute sume si de catre angajator si de catre banca rezolvati singur problema ducand bancii o adeverinta de la angajator din care sa reiese ca , va retine lunar din salariu in contul aceleiasi datorii.
Executare silita
vishu
Buna ziua,
Pentru un credit de nevoie personale contractat in 2021 de aproximativ 103000 lei, din care au mai ramas aproximativ in jur de 85000 de lei (ratele ... (vezi toată discuția)