am o mare nelamurire:am terminat concediul de crestere copil pana la 2 ani azi,7 oct.am lucrat 2 ani la o gradinita particulara ,care spun ei a intrat in lichidare.,si mai fuctioneaza inca un an,pana in vara adica,,,ma rog ,este o asociatie religioasa,si pe postul meu au angajat o ruda ,cand am depus cererea de revenire am avut surprinderea sa gasesc la grupa o alta ruda de a lor ,,care este in cic pana pe 27 nov....luni de zile le-am spus ca daca nu au cum sa ma primeasca e o ,,,ma trimit in somaj,dupa ce au sustinut ca nu se poate ,pana la urama mi-au dat preaviz,,,dupa ce am luat cunostinta de preaviz,m-a sunat contabila ca defapt ma da direct in somaj,,,poate cineva sa ma lamureasca?
Normal aveti dreptul al acest preaviz de 20 de zile lucratoare.
CCMUN 2007-2010:
art 74
(3) În perioada preavizului, salariaţii au dreptul să absenteze patru ore pe zi de la programul unităţii, pentru a-şi căuta un loc de muncă, fără ca aceasta să afecteze salariul şi celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, în condiţiile stabilite de angajator.
Art. 78. - (1) La încetarea contractului individual de muncă din motive ce nu ţin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensaţie de cel puţin un salariu lunar, în afara drepturilor cuvenite la zi.
Sunt drepturile dvs.
Daca nu le primiti le puteti solicita in instanta.
Somaj dupa ccc
stefy_kry
Am si eu o problema , si anume: eu pe data de 22 august termin cic , am fost de am depus cererea de intoarcere la servici iar patronul mi-a spus ca nu ma mai ... (vezi toată discuția)