avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Obligatiile procurorului de caz
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Obligatiile procurorului de caz

Sunt parte vatamata intr-un dosar aflat in instrumentare de aproape 2 ani la procuror, pe infractiuni la legea constructiilor. Pentru a avea cunostinta de lucrarile din dosar, am facut o cerere de studiere a dosarului. Mi-au zis sa astept, ca ma vor suna pentru a stabili ziua cand sa vin, Au trecut 2 luni si nu m-a sunat nimeni, de la secretariat mi se spune ca voi fi chemat cand va considera procurorul.
Intrebarile sunt: exista in vreun text de lege sau in vreun regulament obligatia procurorului de a permite partii vatamate sa aiba acces la lucrarile dosarului? Exista vreun termen in care procurorul ar trebui sa-mi raspunda la solicitare? Si ultima, exista vreun termen in care procurorul sa finalizeze dosarul?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Sebastian Simon , Avocat 15:46, 24 Octombrie 2017
Mai adresați o cerere în scris ca sa va precizeze dată si ora.
Buna ziua!

Nu exista niciun termen. Procurorul e obligat doar inculpatului sa ii arate dosarul, nu si partii vatamate. Faceti o plangere impotriva actelor procurorului, ca ultima solutie.

Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua , ce se poate face in cazul in care sunt parte vătămată ... Ștefana889 Ștefana889 Buna ziua , ce se poate face in cazul in care sunt parte vătămată într-un dosar penal iar în urma mai multor cereri de studiere a dosarului întemeiate in ... (vezi toată discuția)
Procedura post-nup, admitere studiere dosar penal caroll caroll Buna ziua. Am solicitat aprobare Parchetului, pentru studierea dosarului de cercetare penala, in care am avut calitatea de parte vatamata, la un an dupa ... (vezi toată discuția)
Procurorul intarzie solutionarea dosarului georgeandrei georgeandrei Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea speta: in urma cu 2 ani l-am reclamat la politie pe un vecin pentru tulburare de posesie. Politia a stat 1 an sa ... (vezi toată discuția)