avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se pot dona terenuri neîntabulate unei rude de gradul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se pot dona terenuri neîntabulate unei rude de gradul I?

Buna seara. In urma succesiunii dupa tatal meu am cateva terenuri intabulate si cateva care nu au fost intabulate. Intrebarea mea este daca pot face contract de donatie fiului meu pe toate terenurile si daca ulterior iai va putea intabula terenurile? Care sunt procedurile?
Ultima modificare: Vineri, 27 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: muresan_maria , utilizator 15:59, 25 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Le intabulati dvs si apoi le donati fiului.
De ce doar asa se poate? Fara intabulare nu se poate dona?
Ultima modificare: Marți, 24 Octombrie 2017
trandafir2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa sunt legile facute, trebuie cadastru si intabulare la cartea funciara.
Va multumesc
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deoarece pentru ca dvs sa transmiteti proprietatea unui bun, trebuie sa faceti dovada ca sunteti proprietar, ca dreptul dvs de proprietate a fost inscris la Cartea Funciara pentru opozabilitate fata de terti si daca pe acel imobil exista sarcini (ipoteci, sechestre etc.)
Dupa donatie, fiul dvs va face o alta intabulare, pe numele sau.
Daca fiul vinde, cumparatorul va face din nou, intabulare.

Alte discuții în legătură

Pentru donatia cotei ideale este obligatorie intai intabularea terenului? mariapopescu mariapopescu Pe titlul de proprietate eliberat in 1994 pentru un teren pe numele mamei decedate a tatalu meu,apar doi comostenitori : 1) fiul decedatei,adica tatal meu ... (vezi toată discuția)
Carte funciara - apartament de bloc Detin cota de 5/8 dintr-un apartament (1/2 prin CVC si 1/8 dupa succesiunea sotului decedat) Restul de 3/8 il detine fiul meu, mostenire de la tatal sau. ... (vezi toată discuția)
Am o problema majora ememe ememe am un apartament care e al mamei dar avem drept viager si eu si fosta sotie(sunt divortat).casa , la 18 ani,va fi al copilului dar fosta sotie nu vrea sa ... (vezi toată discuția)