avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata salariilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata salariilor

am fost angajata cu contract de munca la o firma,dar nu mi-am primit restul de bani. Am vrut sa fac o plangere, dar angajatorul este ruda cu seful de la ITM. Am aflat ca au mai existat plangeri impotriva acestei persoane, dar nu s-a rezolvat nimic, intrucat au fost trecute cu vederea de aceasta ruda. Ce solutii mai am?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:14, 7 Octombrie 2009
1. Depuneti plangere la Inspectia Muncii sau la Ministerul Muncii, organe ierarhic superioare ITM-urilor.

2. Introduceti o actiune in instanta impotriva angajatorului. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare de timbru. Se introduce la Tribunalul Judetean in a carui raza aveti domiciliu , iar termenul este de 3 ani de zile de la data de cand trebuia sa va achite salariul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizare itm bogdananton bogdananton patroana firmei la care am lucrat cu contract de munca refuza a-mi garantia si bani pe concediu...ce a-s putea face? (vezi toată discuția)
Plangere itm florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Daca am facut plangere la ITM si s-a solutionat in favoarea angajatorului,desi eu am documente ca nu este adevarat ceea ce mi s-a sraspuns de la ... (vezi toată discuția)
Neplata salariala stancovici stancovici lucrez la o firma de 3 ani de zile si din luna decembrie nu mi-am mai primit salarul . ce ar trebui sa fac in acest sens ? (vezi toată discuția)