avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata salariala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata salariala

lucrez la o firma de 3 ani de zile si din luna decembrie nu mi-am mai primit salarul . ce ar trebui sa fac in acest sens ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:01, 16 Martie 2010
O plangere la ITM dupa ce ati discutat cu seful si nu va dat nici un raspuns satisfacator.
Ultima modificare: Marți, 16 Martie 2010
roxanach, utilizator
Solicitati in scris conducerii societatii sa va achite drepturile salariale restante.
Iar in cazul refuzului ramane sa va adresati instantei de judecata solicitand astfel obligarea angajatorului la plata drepturilor salariale. Actiunea se depune la Tribunal si este scutita de taxa de timbru si timbru judiciar.
Puteti sa sesizati si ITM-ul despre acest aspect, insa inspectorii ITM nu pot obliga angajatorul sa va achite salariile. Ii pot pune in vedere sa va achite salariile , iar in caz de nerespectare il vor amenda.
Ultima modificare: Marți, 16 Martie 2010
Rodica Ciobanu, Avocat
Aveti posibilitatea de a va adresa in acelasi timp atat ITM-ului, cat si instantei de judecata - TRibunalul Judetean in a carui raza aveti domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salar dupa plecare de la firma damo.krisztian damo.krisztian Buna. Prezint problema: Am plecat de la o firma de transport, in lichidarea scriam ca firma e la zi cu toate platile. Salarul s-a virat pe card la noi dar ... (vezi toată discuția)
Competenta itm ContSters74221 ContSters74221 buna ziua! un control efectuat angajatorului de catre itm poate dispune plata unei sume ,oprite angajatului din salariu nejustificat? mai precis unui angajat ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa-mi recuperez banii cuveniti pe 2 luni si 2 saptamani de munca? poliee poliee mentionez ca atunci cand luam salariul nu semnam vreun stat de plata sau altceva. plata era facuta de catre patron. am lucrat la societatea respectiva cu ... (vezi toată discuția)