avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Firma nou infiintata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Firma nou infiintata

Buna ziua,
Imi puteti spune pentru o firma nou infiintata ce ar trebuie sa am? Si ce inregistari contabile trebuie facute la inceput? Firma are ca si obiect de activitate servicii stomatologice.

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Octombrie 2017
PopCristi, utilizator
Cel mai recent răspuns: PopCristi , utilizator 13:49, 26 Octombrie 2017
Presupun ca e vorba de un srl platitor de venit pe microintreprindere? Va trebuie registrul de casa in care sa treceti zilnic incasarile conform raportului z scos de la casa de marcat la sfarsitul programului dar si platile conform chitantelor sau bonurilor fiscale. La facturile de achizitionare bunuri de natura mijloacelor fixe (valoare peste 2500 lei) si obiectelor de inventar, dar si a materialelor consumabile, intocmiti nir. In registrul de casa, la inceput, treceti cheltuielile de constituire srl.
Intocmiti dosar lunar cu actele contabile.
Aveti de depus trimestrial, pana pe 25 a primei luni urmatoare inchiderii trimestrului, declaratia 100 cu impozitul pe venitul microntreprinderii si tot pana la acea data aveti si termen de plata.
Daca pe srl aveti si angajat cu contract de munca, trebuie sa depuneti si declaratia 112.
Daca activitatea devine mai stufoasa si cu multe acte si apar si angajati pe srl, e reomandat sa colaborati cu un contabil autorizat.
Da, intr-adevar e vorba de srl, impozit pe venit. Este obligatoriu de intocmit NIR? Nu pot sa le trec direct pe cheltuiala(6028, 603 etc). O sa aibe si un salariat (asistenta) societatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate asociatie familiala vasilelacramioara vasilelacramioara am infiintat o asociatie familiala si va intreb ce documente contabile trebuie sa intocmesc am un magazin (vezi toată discuția)
Trecere de la pfa la srl rabina rabina Buna ziua, Sunt PFA si as dori sa trec la SRL. Imi puteti spune: 1) care este procedura? 2) care sunt diferentele (ce impozite, contributii si procente ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac dupa infiintare srl comert online? ipop99 ipop99 Ce trebuie sa fac dupa infiintare SRL comert online? Astazi au iesit actele pentru SRL, firma nou infiintata sub CAEN 4791. Fiind la inceput de drum, am ... (vezi toată discuția)