Buna ziua, pun si eu o intrebare pentru ca singur nu m-am putut lamuri.O persoana care a fost condamnata la 3 ani cu suspendare, poate fi reabilitata cand mai exact?In codul penal scrie 3 ani, dar de cand curg anii acestia?De cand a fost condamnat definitiv?De cand a terminat perioada de incercare?Au trecut 4 ani din momentul condamnarii definitive, poate cere reabilitarea?Va multumesc anticipat!
Asta as dori sa stiu eu exact, cei 6 ani curg din momentul ramanerii definitive a sentintei?Deci practic coincide cu perioada de supraveghere?Sau dupa cei 6 ani de incercare mai trebuie sa astepte inca 3?Aici nu am inteles exact.
V-am spus destul de clar, repet:
Calculati de la ramanerea definitiva 6 ani, daca nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare(3 ani pedeapsa+3 ani interval de timp stabilit de instanta=6 ani termen de incercare) şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării executării pedepsei este reabilitat de drept.
ART. 86^2 c.p. 1969
Termenul de încercare Termenul de încercare în cazul suspendării executării pedepsei sub supraveghere se compune din cuantumul pedepsei închisorii aplicate, la care se adaugă un interval de timp, stabilit de instanţă, între 2 şi 5 ani.
Dispoziţiile art. 82 alin. 3 se aplică în mod corespunzător.
ART. 82
Termenul de încercare
Durata suspendării condiţionate a executării pedepsei constituie termen de încercare pentru condamnat şi se compune din cuantumul pedepsei închisorii aplicate, la care se adaugă un interval de timp de 2 ani.
În cazul când pedeapsa a cărei executare a fost suspendată este amenda, termenul de încercare este de un an. Termenul de încercare se socoteşte de la data când hotărârea prin care s-a pronunţat suspendarea condiţionată a executării pedepsei a rămas definitivă.
Reabilitare
laurici
Buna ziua. Un prieten a fost condamnat la 2 ani cu suspendare pentru complicitate la furt. Termenul de reabilitare de la ce data incepe?si care este acesta? va ... (vezi toată discuția)
Buna ziua
alexbz
am si eu o ? sa terminat procesul in care am fost judecat si vreau sa stiu cat imi ramane fapta in cazier am luat 2 ani cu suspendare si 4 de incercare or ... (vezi toată discuția)