Am fost la o agentie imobiliara de cartier pentru inchirierea unei garsoniere, am facut un contract de vizionare.
Am vizionat 2 garsoniere cu acel agent, nu m-am inteles cu nici unul din proprietari, unul a spus ca are imputernicire si este garsoniera pe numele mamei , iar al 2-lea a spus ca nu vrea sa faca contract pe toata suma .
Mie mi se pare ceva ciudat cu agentia asta, in contract nu a specificat data cand intra in viguare si nu are nici numar de inregistrare.
M-a prezentat direct proprietarilor ,daca or fi fost proprietari, ceea ce nu cred.
Am cautat agentia pe net dupa datele ei si am gasit-o doar in site-urile care detin informatii despre societati comerciale.
Am cautat agentia pe net dupa nr de telefon, au un site doar cu un anunt si ala incomplet, site-ul nu este finalizat.
Daca acel contract nu este datat si nu are nr de inregistrare este valabil?
La ce trebuie sa fiu foarte atent cand inchiriez ?
Dacă contractul nu are data atunci nu văd cum se aplică... de la ce dată intră în vigoare?
La ce să fiți atent când închiriați: la persoana de la cine închiriați - să fiți sigur că e proprietarul. Oricum după închiriere agenția își ia comisionul și dispare din peisaj deci proprietarul e cel care vă interesează.
Ceea ce ar fi util pt dvs și legal ar fi ca contractul să fie înregistrat la finanțe.
COntractul fost facut in 2 exemplare, acum nu stiu daca in exemplarul care este la agentie au scris ei data mai tarziu, In exemplarul meu la rubrica data nu este completat, este doar stampilat si semnat de ei,
Daca exemplarele nu sunt identice? Al lor cu data completata este valabil?