avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis 60 de zile pentru circulație pe ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis 60 de zile pentru circulație pe contrasens. Pot contesta sancțiunea cu succes dacă doar am trecut cu roata de axul drumului?

Mi a fost suspendat permisul auto 60 de zile. motiv am circulat pe contrasens,
Pot contesta sanctiunea? am nevoie de permis. Specific ca nu am circulat pe contrasens, ci doar am depasit cu roata stanga axul drumului evitand partea dreapta a drumului plina de gropi. NU au fost martori si nu cred ca au filmare...
Ultima modificare: Vineri, 27 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 15:45, 26 Octombrie 2017
Buna seara,
Va sfatuiesc sa contestati dar in termenul legal de 15 zile de la comunicare.
Va sfatuiesc sa invocati Anghel versus Romania de la CEDO aratand ca simplul proces verbal nu este proba si solicitati fie filmare fie foto fie martori.
Poate e cazul sa angajati un avocat.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Octombrie 2017
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Puteti contesta PV în termenul legal pentru a va recupera permisul pe durata judecării cauzei în schimbul certificatului de grefa.
Era bine dacă ati avea martori. In lipsa acestora puteti apela si la foto cu zona cu gropile.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Octombrie 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca sensurile de circulatie sunt despartite de un marcaj cu linie continua sansele de castig sunt minime. Daca linia era discontinua sau lipsea puteti avea o oarecare sansa daca aveti probe (fimare sau martori)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conform cod rutier 2018 este corecta inceperea efectuarii depasirii in zona cu linie discontinua dar cu reintrarea pe sensul de mers calcand linia continua Dan STANESCU-BELLU Dan STANESCU-BELLU Buna seara, Mi s-a retinut astazi permisul pentru 30 zile deoarece am efectuat o depasire a unei coloane de 4 autoturisme, depasire inceputa in zona in ... (vezi toată discuția)
Plangere contra p.v.c. a contraventiei depasire coloana vladhone vladhone Dupa ce am citit aici pe forum ce probleme au unii, chiar nu m-ai vroiam sa deschid un alt topic cu problema mea (chiar neinsemnata fata de altele). Dar totusi ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis cristian987 cristian987 Buna ziua, Mi s-a suspendat permisul pentru 60 zile pe motiv ca mergeam pe sensul opus al liniei de tramvai. S-a intamplat pe Soseaua Barbu Vacarescu unde ... (vezi toată discuția)