avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis

Buna ziua, Mi s-a suspendat permisul pentru 60 zile pe motiv ca mergeam pe sensul opus al liniei de tramvai. S-a intamplat pe Soseaua Barbu Vacarescu unde sunt 2 benzi pe sens plus liniile de tramvai separate prin stalpii de curent. Stiu ca daca un drum are maxim 2 benzi se poate circula si pe linia de tramvai(este si linie discontinua intre banda a 2-a si linia de tramvai).Eu am depasit o masina care se afla pe linia de tramvai si am ajuns pe linia de tramvai de pe celalalt sens(intre cele doua nu exista marcaj). Se poate considera depasire? Am vreo sansa daca fac contestatie?
Cel mai recent răspuns: cristian987 , utilizator 00:45, 16 Noiembrie 2017
Nici o sansa sa castigati în situația descrisă de dvs. Ati încălcat linia continuă dintre sensurile de circulație.
nu este nicio linie continua intre sensurile de circulatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conform cod rutier 2018 este corecta inceperea efectuarii depasirii in zona cu linie discontinua dar cu reintrarea pe sensul de mers calcand linia continua Dan STANESCU-BELLU Dan STANESCU-BELLU Buna seara, Mi s-a retinut astazi permisul pentru 30 zile deoarece am efectuat o depasire a unei coloane de 4 autoturisme, depasire inceputa in zona in ... (vezi toată discuția)
Accident pe linie tramvai costi84 costi84 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie:astazi, mergand pe un drum cu 2 benzi pe sens, la mijloc linie de tramvai in ambele ... (vezi toată discuția)
Benzi de circulatie si randuri cyan cyan acum doua zile era sa raman fara permisul de conducere pentru depasire. \\"era\\" ptr ca dupa indelungi :worthy: , :(( si argumente din regulament m-am ales ... (vezi toată discuția)