Buna ziua
Peretele vecin (care este monument istoric) este construit pe linia de hotar cu proprietatea mea ,ba chiar 2cm pe hotarul meu. Este vorba de un monument istoric reconstruit acum 20 de ani si abandonat în stare de construcție la rosu. Pereții sunt fara tencuiala.doresc sa ii tencuiesc eu ,pe cheltuiala mea pt ca aspectul lui lasa de dorit. Cum este monument istoric,care este procedura legală?monumentul se afla in proprietatea statului .ma pot folosi de faptul ca intra pe proprietatea mea si sa il tencyiesc fara probleme?
Procedura cu ministerul culturii nu este tocmai una simplă și de scurtă durată. Trebuie sa ai o propunere de fatada pe care comisia (7 judete) sa o si valideze. Am trecut un puz in 1 an,si fatada casei mele in 3 luni(ma refer la casa vecina monumentului asta).
Constructia nu e finalizată,acum este la 4,5 m înălțime si pare ca proiectul o continuă. Nu stiu sa ii propun o fatada finala,nu am cum.vreau doar ca pana la finalizarea ei,peretele din curtea mea sa arate ok. Cum au trecut 20 de ani cu el in starea asta,nu vreau sa mai treaca inca 20.
Patrimoniu
emanuelbezerita
Am de facut o firida intr-o zona unde peretele era fragil intr-o cladire de patrimoniu.Plus mici reparatii.Peretele in care am facut firida e comun cu al unor ... (vezi toată discuția)