avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ieșire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ieșire din indiviziune

Bună ziua dețin o cota de 1/6(act donație sora mamei) dintr_o curte de 5040 m cu mama as dori iesirea din indiviziune(mama este dezacord) pentru a putea construi o casa care ar fii pașii de urmat și cam care ar fii costurile sau exista alta soluție multumesc
Dacă mama nu este de acord cu partajul, trebuie să-l faceţi prin instanţă. Luaţi legătura cu un avocat, costurile depind de valoarea terenului.
Ultima modificare: Joi, 26 Octombrie 2017
Avocat Lucia Pascaru, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Formulati actiune in instanta ptr.iesirea din indiviziune,nimeni nu este obligat sa ramana in i.ndiviziune ,taxa judiciara de timbru se calculeaza la valoarea terenului, conf.OUG nr.80/2013 privind taxele judiciare de timbru.Ptr.detalii contactati un avocat
Mama este deacord cu dezmembrarea de ce sa mai merg în instanta ar fii costurile mai mici? Dar dacă as face un act de superficie în loc de dezmembrare care ar fii varianta mai buna pentru mine multumesc
Adresati-va instantei de judecata, pentru imparteala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune rundaana rundaana impreuna cu fosta mea sotie sunt proprietarul unui teren intravilan in mediu urban cu deschidere de 10 m, si lungime de 40 m. fosta mea sotie doreste iesirea ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune simmona simmona Buna ziua! Am si eu o nelamurire. Sper sa ma fac inteleasa si sa nu va pierd prea mult timpul. Impreuna cu fratele meu am mostenit. in urma decesului ... (vezi toată discuția)
Costuri iesire din indiviziune criso criso Buna ziua.In cazul unui teren de 1,5 ha,care ar fii costurile iesirii din indiviziune?Se poate realiza iesirea din indiviziune fara acordul celorlalti ... (vezi toată discuția)