avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

cumnata mea are o fetita de un an nascuta dintr-o relatie de concubinaj cu un alt roman dar in spania. intre timp a obtinut procura de la el sa vina in tara cu fata dar nu a mai trimis nici un ban pentru intretinerea micutei. ce se poate face in astfel de situatii sa obtina cumnata mea custodia legala asupra copilului? cu intretinerea copilului cine se ocupa? astept parerile dumneavoastra. multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: dryw3r , utilizator 08:07, 12 Octombrie 2009
Cumnata dvs. va introduce o cerere la instanta prin care va solicita sa-i fie ei incredintata spre crestere si educare minora rezultata din relatia de concubinaj, precum si obligarea tatalui minorei la plata unei pensii de intretinere in favoarea acesteia.
Ati incercat sa vorbiti cu tatal micutei ?
A recunoscut copilul ?
Cumnata trebuie sa introduca cerere de incredintare a minorei si obligarea tatalui la plata unei pensii de intretinere in favoarea acesteia.
Foarte inportant, mama ar fi bine sa cunoasca denumirea si sediul angajatorului din Spania, in caz contrar cuantumul pensiei de intretinere urmeaza a fi stabilit prin raportare la salariul minim pe economie din Romania.
Da , avantajos ar fi aflarea , printr-o adresa , a veniturilor pe care le realizeaza tatal , in mod legal .

De la data introducerii actiunii , va fi datorata pensia de intretinere.
da am vorbit dar el vrea sa ramana in spania si nu prea se intereseaza de micuta. am auzit ca poate depune banii intr-un cont pe numele micutei si sa-i poata ridica la 18 ani. e adevarat? daca este asa pana atunci cum se intretine copilul asta tinand cont de faptul ca nici cumnata mea nu are un loc de munca. astept pareri. multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Fetita mea!- stabilire in strainatate minor; pensie miha1611 miha1611 BUNA ZIUA! EU LOCUIESC IN SPANIA DE 6 ANI SI ANUL ACESTA AM AVUT POSIBILITATI DE O ADUCE IN SPANIA PE FETITA MEA DE 10 ANI IMPREUNA CU MAMA MEA CARE A AVUT ... (vezi toată discuția)
Renuntare la creștere minor încredintat de instanță petricadracea petricadracea Bună ziua. Un caz interesant pentru care cer un sfat autorizat.. La divorț, 2015, copilul, o fetiță de 6 ani, a primit custodie comună și ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ne platita ana gazdac ana gazdac la 1 an dupa divort fiica mea s-a impacat cu fostul sot au trait in concubinaj 7ani dar din sept.2008 pina in sept.2010 nu a muncit nicaieri pe aceea perioada ... (vezi toată discuția)