cumnata mea are o fetita de un an nascuta dintr-o relatie de concubinaj cu un alt roman dar in spania. intre timp a obtinut procura de la el sa vina in tara cu fata dar nu a mai trimis nici un ban pentru intretinerea micutei. ce se poate face in astfel de situatii sa obtina cumnata mea custodia legala asupra copilului? cu intretinerea copilului cine se ocupa? astept parerile dumneavoastra. multumesc anticipat.
Cumnata dvs. va introduce o cerere la instanta prin care va solicita sa-i fie ei incredintata spre crestere si educare minora rezultata din relatia de concubinaj, precum si obligarea tatalui minorei la plata unei pensii de intretinere in favoarea acesteia.
Cumnata trebuie sa introduca cerere de incredintare a minorei si obligarea tatalui la plata unei pensii de intretinere in favoarea acesteia.
Foarte inportant, mama ar fi bine sa cunoasca denumirea si sediul angajatorului din Spania, in caz contrar cuantumul pensiei de intretinere urmeaza a fi stabilit prin raportare la salariul minim pe economie din Romania.
da am vorbit dar el vrea sa ramana in spania si nu prea se intereseaza de micuta. am auzit ca poate depune banii intr-un cont pe numele micutei si sa-i poata ridica la 18 ani. e adevarat? daca este asa pana atunci cum se intretine copilul asta tinand cont de faptul ca nici cumnata mea nu are un loc de munca. astept pareri. multumesc anticipat.