avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

cumnata mea are o fetita de un an nascuta dintr-o relatie de concubinaj cu un alt roman dar in spania. intre timp a obtinut procura de la el sa vina in tara cu fata dar nu a mai trimis nici un ban pentru intretinerea micutei. ce se poate face in astfel de situatii sa obtina cumnata mea custodia legala asupra copilului? cu intretinerea copilului cine se ocupa? astept parerile dumneavoastra. multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: dryw3r , utilizator 08:07, 12 Octombrie 2009
Exista legislatie care va protejeaza datele cu caracter personal si se aplica amenzi contraventionale pentru cei care o incalca, in functie de gravitatea situatiei mergand pana la incadrarea faptei in sfera codului penal ca infractiune.
Legea 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera
circulaţie a acestor date
[ link extern ]
Cat priveste adeverinta de salariat sunt documente oficiale si nu are dreptul sa fie solicitata si eliberata decat celui in cauza sau o institutie publica pt motive intemeiate prin cerere scrisa si motivata.
Consimţământul persoanelor vizate nu este necesar atunci când există un temei legal justificat.

Se consideră temei legal justificat, solicitările unor date cu caracter personal primite din partea organelor de poliţie, Ministerului Apărării, Serviciului Român de Informaţii, Parchetului, Justiţiei, instituţiilor specializate de ocrotire socială cu privire la minori sau alte persoane îndreptăţite la ocrotire, persoane fizice ale căror interese legitime sunt probate prin înscrisuri ce fac dovada temeiului legal justificat, persoanelor fizice care solicită comunicarea unor date proprii de evidenţa persoanelor etc.

Insa in speta de care vorbiti nu sunteti exonerat de raspunderea si obligatia de intretinere fata de copil o perioada destul de mare,fara sa luam in calcul renuntarea tacita a mamei la pensia de intretinere.Are toate dovezile ca v/ati sustras de la aceasta obligatie si poate sa va puna sub acuzare pentru abandon conform codului penal.
am inteles si stiu ca trebuie sa platesc pentru intretinerea copilului,,revenind la situatie..eu am platit prin mandat postal ani de zile pana in 2000,iar de atunci ,cateva luni am primit banii inapoi,pt ca atunci cand am luat legatura cu mama copilului sa mi spuna ca nu are nevoie de banii mei ,ca ea castiga mult mai mult decat mine.Pur si simplu am fost lasat in pace pana zilele trecute cand am primit citatia pentru plata pensiei de intretinere ,iar eu trebuie sa fac o intampinare cu 5 zile inainte de proces,Mama copilului imi este acum sefa si nu stiu ce i a venit cu citatia ,nu m a anuntat ca va merge in instanta ,iar toate datele mele personale le a ridicat in numele dansei de la biroul personal al firmei,inclusiv copii de pe certificatele de nastere ale celor 2 copii care stau cu mine.Eu asta am vrut sa stiu daca este legal ca a facut uz de functia pe care o are pt a obtine aceste date ale mele,si ce intampinare sa fac,daca merita .
Nu a fost legal ce a facut de aceea v/am dat linkul cu Legea 677/2001 sa va vedeti drepturile.Luati legatura cu un avocat,va sti ce are de facut.Dincolo de drepturile ce le are doamna impotriva dvs. nu are voie sa abuzeze de functia pe care o are si exista incadrari grele pentru asa ceva.Acum ganditi/va pana unde vreti sa mergeti cu aceste demersuri, fiind totusi mama copilului dvs si ce rau i/ati putea face acestuia implicandu/i mama in diverse actiuni in instanta cu repercursiuni care pot afecta implicit si copilul.Cred ca primul lucru pe care trebuie sa/l faceti este sa stati de vorba, sa incercati sa ajungeti la un consens,mai ales ca este si sefa dvs.Va puteti pierde si locul de munca si mai aveti doi copii in intretinere.Cand faceti demersuri legale ganditi/va mai intai la interesul superior al copiilor din intretinere.De razbunat este usor pentru fiecare,dar sa nu uitam si ce/si doresc copiii si ce este mai bine pentru ei.
=D>va multumesc frumos,cred ca am intelesce trebuie sa fac

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fetita mea!- stabilire in strainatate minor; pensie miha1611 miha1611 BUNA ZIUA! EU LOCUIESC IN SPANIA DE 6 ANI SI ANUL ACESTA AM AVUT POSIBILITATI DE O ADUCE IN SPANIA PE FETITA MEA DE 10 ANI IMPREUNA CU MAMA MEA CARE A AVUT ... (vezi toată discuția)
Renuntare la creștere minor încredintat de instanță petricadracea petricadracea Bună ziua. Un caz interesant pentru care cer un sfat autorizat.. La divorț, 2015, copilul, o fetiță de 6 ani, a primit custodie comună și ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ne platita ana gazdac ana gazdac la 1 an dupa divort fiica mea s-a impacat cu fostul sot au trait in concubinaj 7ani dar din sept.2008 pina in sept.2010 nu a muncit nicaieri pe aceea perioada ... (vezi toată discuția)