avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

cumnata mea are o fetita de un an nascuta dintr-o relatie de concubinaj cu un alt roman dar in spania. intre timp a obtinut procura de la el sa vina in tara cu fata dar nu a mai trimis nici un ban pentru intretinerea micutei. ce se poate face in astfel de situatii sa obtina cumnata mea custodia legala asupra copilului? cu intretinerea copilului cine se ocupa? astept parerile dumneavoastra. multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: dryw3r , utilizator 08:07, 12 Octombrie 2009
Nu v-ati gandit ca tatal copilului poate sa tagaduiasca paternitatea , chiar daca atunci cand s-a nascut fetita a recunoscut ca el este autorul ? :O

Daca actualul tata al fetitei nu lucreaza in Spania in mod legal , sau este lucrator independent ( chestia asta se poarta in Spania pentru ca sunt impozitele mai mici ) , eu cred ca valoarea pensiei alimentare va fi doar 25 % din salariul minim pe economie din Romania , adica 150 lei lunar .


Cerere in instanta ,pentru incredintarea minorei spre crestere si educare catre reclamanta si obligarea paratului la plata pensiei de intretinere.
Pensia de intretinere se acorda lunar si nu este valabila aceea afirmatie ca se depune intr-un cont si copilul va putea folosi banii la majorat.
Si inca ceva, neplata cu rea credinta a pensiei de intretinere stabilita prin hotarare judecatoreasca constituie infractiunea de abandon de familie (art 305 cod penal)
buna ziua
unui parinte ii este incredinat copilul spre crestere si educatie,urmand ca celalalt sa fie obligat la plata unei pensii de intretinere,in favoarea minorului.
este valabil in cazul in care copilul este recunoscut de catre tata, atunci cand cei doi au trait in concubinaj.
aceasta pensie de intretinere este insa pentru acum, nu pentru cand va face 18 ani
parintele obligat la plata, nu'i face copilului zestre ci este obligat la pensie de INTRETINERE...trebuie sa si manance un copil ca sa ajunga la 18 ani
iar daca plata se face prin banca, contul va fi pe numele parintelui caruia i s'a incredinatat copilul
asadar, ce ati auzit dv sunt doar zvonuri,informatii false=D>
am un copil extraconjugal,n.in 1992,pt care am platit pensie alim pana in 2000,mama sa renuntand tacit la aceasta pensie nemairidicand o de la posta,.acum cateva zile a facut o cerere la judecatorie pt a reactualiza hotararea judecatoreasca din 1994,facand uz de documentele mele personale aflate la biroul personal al firmei la care lucrez,fara incuvintarea mea si fara sa le ceara oficial(mama copilului,acum de 17 ani,lucrand intr un post de conducere la aceeasi firma).nu contest dreptul copilului dar va rog sa mi spuneti daca este legal faptul ca a intrat in posesia documentelor mele personale fara incuvintarea mea,certificate de nastere a celor 2 copii ai mei ,adeverinta de la locul de munca etc,eu trebuind sa fac o intampinare la actiunea dansei

Alte discuții în legătură

Fetita mea!- stabilire in strainatate minor; pensie miha1611 miha1611 BUNA ZIUA! EU LOCUIESC IN SPANIA DE 6 ANI SI ANUL ACESTA AM AVUT POSIBILITATI DE O ADUCE IN SPANIA PE FETITA MEA DE 10 ANI IMPREUNA CU MAMA MEA CARE A AVUT ... (vezi toată discuția)
Renuntare la creștere minor încredintat de instanță petricadracea petricadracea Bună ziua. Un caz interesant pentru care cer un sfat autorizat.. La divorț, 2015, copilul, o fetiță de 6 ani, a primit custodie comună și ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ne platita ana gazdac ana gazdac la 1 an dupa divort fiica mea s-a impacat cu fostul sot au trait in concubinaj 7ani dar din sept.2008 pina in sept.2010 nu a muncit nicaieri pe aceea perioada ... (vezi toată discuția)