avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Bună seara
Intre ani 2015- 2016 am lucrat în uk cu contract individual de munca menționez ca nu eram angajata cu contract din România ci plecasem pe cont propriu. Contractul a fost semnat pe perioada nedeterminata ( am lucrat 1 an și 4 luni) în mai 2017 m-am angajat în ro pe perioada de 1 an, la 3 luni de la angajare am aflat ca sunt însărcinată . As vrea sa știu dacă sunt eligibila pt indemnizație creste copil ținând cont de faptul ca nasC în aprilie
2018 și în mai se împlinește 1 an de la angajare? Ce se va întâmpla cu contractul de munca, dacă el expira când eu sunt în concediu de maternitate? Concediu de maternitate (cele 126 de zile din înainte de naștere și dupa) constituie vechime în munca?
Va mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 26 Octombrie 2017
Crystyana30, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:20, 29 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In speta, puteti beneficia de indemnziatia pentru CCC in tara.

Contractul de munca va inceta de drept, dacă expira când sunteti în concediu de maternitate. Concediu de maternitate constituie vechime în munca.
Vă mulțumesc pentru răspun!
Ce trebuie sa fac după încetarea de drept a contractului, eu fiind încă în concediu de maternitate? Cărei instituții mă pot adresa pana la depunerea dosarului de Ccc
Ultima modificare: Vineri, 27 Octombrie 2017
Crystyana30, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cererile pentru indemnizatie sau stimulent crestere copil se depun la Primaria din orasul sau sectorul in care locuiti sau aveți reședință.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu postnatal roxelia roxelia Buna seara A o nelamurire cu priire la urmatorul fapt: M-am angajat la firma la care lucrez pe data de 15 iunie 2015.Intre timp am ramas insarcinata si ar ... (vezi toată discuția)
Cim pe durata determinata inceteaza daca sunt in prenatal? adeliana adeliana Buna ziua! O intrebare, pe 18 iulie 2014 o sa intru in prenatal, urmand sa nasc undeva pe la 15 august anul acesta. Lucrez cu contract de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)
Angajat pe perioada determinata si indemnizatie crestere copil elenamai elenamai Sunt angajata pe perioada determinata(vechime 3ani fara intrerupere) si contractul de munca imi expira cu 2 luni inainte sa nasc....as vrea sa stiu 1-imi pot ... (vezi toată discuția)