avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Legalitatea hotararilor AGO
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Legalitatea hotararilor AGO

Legalitatea hotararilor AGO este dat de votul majoritatii membrilor asociati cu respectarea statutului sau s.olutia data de judecator.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 22:24, 8 Decembrie 2017
Nu e clara intrebarea. Hotararile AG ( nu conteaza ca in sedinta ordinara sau extraordinara, ca au acelasi regim juridic, nu e ca la societatile lucrative, deci nu trebuie operat la ONG cu notiuni precum AGO si AGE) se prezuma legale si statutare si obligatorii pt membri pana la o eventuale infirmare de catre instanta prin hotarare judecatoreasca definitiva.... Altfel nici nu ar putea functiona sectorul ONG, data fiind durata procedurilor judiciare, chiar a celor necontencioase...
Legalitatea hotararilor Adunarii Generale Ordinare ale membrilor obsteni este data de votul majoritatii membrilor obsteni cu respectarea statutului sau de cheful judecatorului.Multumesc!
Evident ca atunci cand un litigiu a fost supus justitiei si instantele s-au pronuntat printr-o hotarare judecatoreasca definitiva, se prezuma ca solutia instantei este cea corecta si toata lumea este obligata sa o respecte, chiar daca uneori nu e de fapt corecta.... Adevarul judiciar poate fi impus cu forta publica, daca cineva nu il respecta, chiar daca uneori adevarul obiectiv e altul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aga boggieuk boggieuk As dori sa va intreb care sunt pasii care trebuie urmati pentru constituirea unei Asociatii Generale a Actionarilor (sau o forma de asociatie echivalenta) ... (vezi toată discuția)
Anulare indemnizatie presedinte simonadrg simonadrg In 2008 presedintele unei asocoatii de proprietari si-a stabilit salariul de 400 de lei/luna la o sedinta la care au participat doar 10 persoane din totalul de ... (vezi toată discuția)
Aga extraordinara curier curier ce valabilitate are o hotarare aga extraordinara in situatia in care in actul constitutiv se precizeaza foarte clar ca subiectul care a facut obiectul acestei ... (vezi toată discuția)