avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Rectificare certificat de nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Rectificare certificat de nastere

Buna ziua, care sunt pasii de urmat pentru rectificarea certificatului de nastere unde numele parintelui este scris gresit? Cei de la serviciul de stare civila de care àpartin au zis ca daca certificatul a fost emis de ambasada tot ei trebuie sa il rectifice, iar cei de la ambasada au spus ca rectificarea se face doar in tara. Cat timp dureaza toata procedura? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:37, 30 Octombrie 2017
Buna ziua,
Unitatea emitenta rectifica.
Durata ... este in functie de incarcarea acestor institutii.
Daca ambasada a gresit si nu asa aveati scris in certificatul strain, mergeti la starea civila a Sc.1 Bucuresti. Daca certificatul strain este gresit trebuie ca mai intai sa clarificati acolo situatia si doar dupa ce intrati in posesia unui certificat intocmit corect de aut. straine sa va adresati aut. romane. Durata practic este undeva la 3 luni, cu toate ca termenul legal este de 30 de zile, de regula dureaza mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corectare de nume in certificatul de nastere Natali-Denis Natali-Denis Buna ziua, As dorii sa stiu ce documente imi trebuiesc pentru a-mi corecta numele de familie. Sunt cetatean roman cu domiciliul in strainatate si la nastere ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere cu numele de familie gresit madirai madirai buna am si eu o problema cu certificatul de naste al fetei mele acum 10 ani iam facut certificatul de nastere la ambasada si din greseala numele de familie a ... (vezi toată discuția)
Consulatul a inregistrat gresit data de nastere a copilului in certificatul de nastere si in certificatul de inregistrare a casatoriei in documentele romanesti white chocollate white chocollate Buna ziua. Problema mea a inceput in aprilie.m-am prezentat la ambasada romaniei in islamabad sa inregistrez casatoria si nasterea copilului.am asteptat pana ... (vezi toată discuția)