avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore Suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore Suplimentare

Daca am avut ore suplimentare efectuate acum 4-5 ani care nu au fost compensate prin liber sau plata, pot sa cer acum sa fie platite?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:09, 27 Octombrie 2017
Puteti solicita, iar dac vi se refuza plata acestora in instanta nu puteti solicita decat pentru maxim 3 ani in urma.

Art. 171 C.mun.
(1) Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
(2) Termenul de prescripţie prevăzut la alin. (1) este întrerupt în cazul în care intervine o recunoaştere din partea debitorului cu privire la drepturile salariale sau derivând din plata salariului
Am inteles. Unde lucrez eu suntem 6 persoane, toti suntem in aceeasi situatie , un coleg a facut sesizare in termenul de 3 ani si a primit raspuns pozitiv ( au fost platite acele OS) , in cazul asta nu trebuia sa se plateasca si pentru restu de salariati (5) ? In cazul nostru cei 3 ani au trecut , daca colegului i-au platit OS , ce putem sa mai facem acuma?
Va multumesc.
Sesizarea se face în nume prepriza sau printr-un mandatar sunt nu are efecte decât asupra persoanei care face o astfel de cerere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salarii neincasate dobcosnic dobcosnic Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca se mai pot recupera salariile neincasate pe o perioada de 6 luni din anul 2000, de la o firma care s-a dizolvat in anul ... (vezi toată discuția)
Cum se recupereaza orele suplimentare lucrate in urma cu 5 ani? dancielo77 dancielo77 Sunt salariat din octombrie 1996 al unei institutii bugetare. Ce sanse sunt sa recuperez orele suplimentare lucrate in perioada 1996-2007 si prin ce metode? ... (vezi toată discuția)
Spor 30% la salar pentru conditii deosebite? institutiisocialedestat institutiisocialedestat Daca tiplul muncii prevede un spor de 30% care trebuie acordat salariatilor, insa angajatorul nu a acordat de 5 ani decat 15% ce se poate face acum? mentionez ... (vezi toată discuția)