avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Firma neplatitoare de tva cumpara servicii ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Firma neplatitoare de tva cumpara servicii intracomunitare

Buna ziua
Ce declaratii trebuie sa depuna o firma neplatitoare de tva in Romania care achitioneaza servicii din UE.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Vineri, 27 Octombrie 2017
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 11:59, 31 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand trebuie sa va inregistrati in scop de TVA cf ART. 317 - Înregistrarea în scopuri de TVA a altor persoane care efectuează achiziții intracomunitare sau pentru servicii, din Codul Fiscal, daca serviciile au locul prestarii in Romania.


c) persoana impozabilă care își are stabilit sediul activității economice în România, care nu este înregistrată și nu are obligația să se înregistreze conform art. 316 și care nu este deja înregistrată conform lit. a), b) sau d) ori a alin. (2), dacă primește de la un prestator, persoană impozabilă stabilită în alt stat membru, servicii pentru care este obligată la plata taxei în România conform art. 307 alin. (2), înaintea primirii serviciilor respective;


Si apoi depuneti Decont TVA 301 si Declaratia 390.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac ca sa prestezi servicii in strainatate? stefan0990 stefan0990 Buna ziua, urmeaza sa inchei un contract de prestari servicii cu o firma din UK (eu voi presta servicii: le voi realiza design-ul pentru o platforma) a carui ... (vezi toată discuția)
Inregistrare factura reclama facebook georgiana.ion georgiana.ion Buna ziua! Am achizitionat servicii de promovare-facebook ads- de la Facebook.Plata accestor servicii se face direct din contul bancar de card al companiei si ... (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit, intracomunitar, declaratii robilix robilix buna ziua am un pfa cu norma de venit, neplatitor de tva deoarece prestez servicii si in tarile UE am depus cererea pentru cif de tva, eu ramanand ... (vezi toată discuția)