avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune.Iesire din Indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune.Iesire din Indiviziune

Buna ziua. Fratele nostru mai mare ne-a chemat in judecata pentru stabilirea mostenitorilor de pe urma uneia din surorile noastre decedata fara urmasi.Am primit de la Judecatorie o Comunicare in care mi se cere sa depun intampinare in calitate de parat, in care sa precizez -exceptiile procesuale (nu cunosc termenul) fata de cererea reclamantului, raspuns la pretentiile si motivele cererii si dovezi cu care sa ma apar impotriva fiecarui capat de cerere.
Nu inteleg de ce sunt parat de fratele meu.El ne-a spus ca a depus cerere pentru a se stabilii calitatea de mostenitorii ai surorii noastre si ca nu plateste taxa de timbru deoarece o parte din cei chemati in judecata nu au dorit sa plateasca aceasta taxa .
Sa inteleg acum ca, primind aceasta comunicare de la Judecatorie el a platit taxa de timbru fara sa ne comunice si noua?
Ce trebuie sa fac eu ?Cu respect
Cel mai recent răspuns: maria1956 , utilizator 16:50, 27 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Dezbaterea succesiunilor se poate face prin buna intelegere la notar sau prin instanta cand unii nu vor sa accepte conditiile legale.
Daca fratele este reclamant dumneavoastra sunteti parat. Asa sunt termenii instantelor.
In intampinare trebuie sa spuneti ce doriti dumneavoastra de la acea cerere de chemare in judecata si daca sunteti deacord aratati asta.
Intampinarea se depune in termenul comunicat in atatea exemplare cate parti sunt si unu pentru instanta.
Va trebui, totodata, sa aratati care sunt probele solicitate de dumneavoastra ca sa dovediti ce cereti.
Avand in vedere ca nu aveti nicio cunostinta de drept cred ca este cazul sa solicitati fie ajutorul unui avocat fie, macar, o consultatie.
Taxa de timbru a platit-o dar va va obliga sa-i dati cota ce va revine fiecaruia. Daca unii nu inteleg de buna voie se poate apela la executor judecatoresc
Multumesc,cred ca am inteles si sper sa ma descurc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cererea reconventionala adriana.chiritescu adriana.chiritescu Buna seara, Sunt chemata in instanta de angajator pentru daune-interese.Fiind sarbatorile nu am posibilitatea sa discut cu un avocat in amanunt dosarul si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. intr un proces civil de succesiune din partea mamei ... AnaMarcu1989 AnaMarcu1989 Buna ziua. Intr un proces civil de succesiune din partea mamei vitrege impotriva noastra 3 frati mostenitori legali ai tatalui care a decedat taxa de timbru a ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata; cererea este intemeieata sau nu ? Manole Dumitru Manole Dumitru intr-o cauza civila, paratul nu pune \"intampinare la primul termen de judecata\". La aldoilea termen (atentie termen de probe) bambane ca ar fi deacord cu o ... (vezi toată discuția)