Fostul sot (de care am divortat prin hotarare judecatoreasca definitiva inca din 2016) a solicitat si a obtinut de la banca extrase de cont pentru contul meu, fara a avea vreo imputernicire din partea mea in acest sens.
Extrasele de cont au fost obtinute luna de luna in perioada ianuarie - septembrie 2017, din sucursale bancare cu care eu nu am colaborat niciodata.
Documentele, in forma originala, fac acum parte, ca anexa, din intampinarea pe care fostul sot a depus-o la judecatorie in dosarul de partaj si pentru care eu am primit o copie conforma cu originalul.
Vreau sa ma indrept atat impotriva fostului sot dar si impotriva bancii pe cale legala. (De-a lungul timpului, de cand cu divortul, fostul sot mi-a pricinuit repetate daune dar in lipsa unor probe concrete acestea au ramas doar la stadiul de plangere la politia locala).
Va rog sa ma ajutati cu sfaturi si recomandari pentru a putea formula o plangere cat mai concreta catre autoritatea competenta in acest sens.
In primul rand nu stiu care este termenul de raspuns al bancii, asta verificati in regulamentele interne. Apoi, functioonarii bancari sunt etrem de slab pregatiti, motiv pentru care va puteti astepta sa nu stie ce sa va raspunda.
Sunati dv. la relatii clienti, luati un nr. de inregistrare, cereti cu un supervizor. Termenul pentru sesizarile telefonice este mai scurt.
Cum slabe sanse sunt sa va raspunda, faceti sesizare in scris, pe mail, ca REVENIRE la sesizarea anterioara telefonica.
Apoi, in alte 3-5 zile, trimiteti o notificare scrisa catre banca, la centrala, asa incat banca sa fie instiintata ca daca nu va raspunde in 4 zile sau 7 sau cf. termenului din procedurile lor interne, ii veti actiona in judecata ca sa va raspunda, pe obligatia de a face. Aici ar trebui ca pana la primul termen sa primiti un raspuns.
In sesizari trebuie sa cereti numele persoanelor responsabile de asta, functiile lor in banca si sanctiunile pe care banca le va lua impotriva lor.
In rest, pe partea penala nu stiu sa va ajut.
Mai puteti face si plangere impotriva bancii la BNR.