avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Minor la volan. Ce pedeapsă risc?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Minor la volan. Ce pedeapsă risc?

Buna Ziua !
În data de 26:10:2017 la ora 23:00 am fost oprit de o mașină de poliție pe o uliță... Am cooperat cu Domnii Polițai, nu am dat alte identități false, nu am vorbit urât.
Eram la 2km de casă cand m-au oprit. După ce am terminat discutia la mașină mi-au zis sa ma urc la volan su sa duc masina acasă, asta am si facut ei erau fix in spatele meu.
Cand am ajuns acasa am coborât de la volan și mi-au zis că nu am reprezentat un pericol public, nu am pus viața nimănui in pericol si ca am noroc că ma descurc la șofat.
Am ajuns la secție pentru a ma verifică dacă am mai avut incidente în trecut.. acolo m-au pus sa imi golesc buzunarele, m-au întrebat dacă sunt sub influența drogurilor sau a alcoolului. Nu mi-a fost pus echilotestul..
După, Doamna Polițistă ă început să tasteze la calculator procesul verbal. Problema e ca eu nu am luat la cunoștință acel proces verbal si am fost pus sa semnez.
Ieri in data de 27:10:2017, am fost la secție pentru a cere o copie după procesul verbal, mi-au zis ca nu au cum sa imi faca si daca vreau sa stiu mai multe despre procesul verbal să vin la ora 22:00 la secția de Poliție, asta am si facut, cand am ajuns acolo am vorbit cu Domnul Politist care ma oprit, el mi-a zis ca in procesul verbal nu a fost menționată distanț, ca am cooperat, Ca nu am pus viața nimănui in pericol, ca nu am fost sub influența alcoolului sau a drogurilor.
Eu m-am gândit că am gasit o portiță si aceea fiind ,, Nespecificarea distanței conduse ,,.
Intrebarea mea ar fi.. Cum as putea profita de ea ? Care ar fi o solutie mai bună sa pot iesi din această problemă? Ce as putea păți?
Stiu că ă fost greseala mea si mi-o asum, în acel moment nu am conștientizat care pot fi consecințele legale..
Tin sa mentionez că fac 18 ani pe 1 Ianuarie
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Octombrie 2017
Admin, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vi s-a intocmit dosar penal si se vor face cercetari penale sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute si pedepsite de art. 335 alin. 1 c.p.
ART. 335
Conducerea unui vehicul fără permis de conducere
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
...........................
Avand in vedere situatia de fapt prezentata, este posibil ca procurorul sa dispuna o solutie de renuntare la urmarire penala.
In cazul in care veti fi trimis in judecata si gasit vinovat, avand in vedere ca la data săvârşirii infracţiunii erati minor, instanta poate dispune impotriva dvs o măsură educativă neprivativă de libertate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Octombrie 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Multumesc ! Sincer, sunt putin mai linistit !
Se poate dispune renuntarea la urmarire penala, ori aplicarea unei masura educative neprivative de libertate, de catre instanta.
Daca primesc cu suspendare, mai pot da de permis ? Sau daca primesc o masura educativa neprivativa de libertate,

Ioana Stoica a scris:

Se poate dispune renuntarea la urmarire penala, ori aplicarea unei masura educative neprivative de libertate, de catre instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minoră, m-a prins politia fără permis ContSters488009 ContSters488009 Bună ziua ! Sunt minora am 17 ani si acum 2 luni am condus fără permis pe un drum public . În dreapta mea se afla băiatul care avea permis de conducere . ... (vezi toată discuția)
Salutare! as avea nevoie de sfaturile unui avocat. in ianuarie ... Driver.andr3y Driver.andr3y Salutare! As avea nevoie de sfaturile unui avocat. In ianuarie 2018 am fost oprit conducand fara permis de conducere. Aveam 16 ani, iar dupa 6 luni mi am ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis Florin5647 Florin5647 Am iesit astazi cu mașina unui prieten, eu am permis, el are decat 17 ani. L-am lasat sa conducă mașina pe un drum neasfaltat (maxim 100m) care se ... (vezi toată discuția)