avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Minoră, m-a prins politia fără permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Minoră, m-a prins politia fără permis

Bună ziua ! Sunt minora am 17 ani si acum 2 luni am condus fără permis pe un drum public . În dreapta mea se afla băiatul care avea permis de conducere . Era mașină lui. În spatele meu a fost o prietena . Când m-au prin polițiști mi s a cerut datele mele și ale prietenilor mei . Fata din spate este și ea minora . Pe ea a pus o ca martor . Fata aceea marți este chemata ca secția de politie . Ce mi se poate întâmpla mine și băiatul acela?
dosar penal
Baiatului i se va anula permisul daca va fi condambat ptr infractounea de a incredinta masina unei persoane fara permis, iar tu poti o primi o condamnare cu suspendare sau plata unei amenzi penale.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Impotriva minorului se poate lua o masura educativa neprivativa de libertate.
Nu se anuleaza permisul in cazul condamnarii in baza art.335 alin. 3 c.p.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere fara permis Florin5647 Florin5647 Am iesit astazi cu mașina unui prieten, eu am permis, el are decat 17 ani. L-am lasat sa conducă mașina pe un drum neasfaltat (maxim 100m) care se ... (vezi toată discuția)
Permis yoane yoane buna seara am fost prins conducand un smart fortwo cu categoria b1 si mi sa retinut permisul si intocmit dosar penal cat dureaza pana imi pot recupera ... (vezi toată discuția)
In primavara am fost prins conducand fara permis (minor) pe o strada ... Adam31 Adam31 In primavara am fost prins conducand fara permis pe o strada publica eu maine urmeaza sa am traseul. Mi se poate retine permisul daca dobandesc acest drept? ... (vezi toată discuția)