avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament mostenit dat la licitatie fara acordul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament mostenit dat la licitatie fara acordul unuia din mostenitori

Dupa cum spune si titlul, este vorba despre un apartament unde sunt 3 mostenitori, iar unul din mostenitori (fiind vorba despre mama mea), vrea sa vanda fortat apartamentul prin licitatie. Eu nu sunt de acord cu vanzarea si nici cu licitatia, pentru ca tatal meu nici nu a murit bine si maica-mea vrea sa puna mana pe bani. Mentionez ca sunt in relatii foarte proaste cu ea. Ce e de facut? E posibil sa vanda la licitatie apartamentul daca unul din mostenitori nu-si da acordul?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:36, 29 Octombrie 2017
Mama dv poate sa fie de acord cu instrainarea bunului imobil dar nu prin licitatie ,care este specifica procedurii de executare silita
A fost dezbatuta succesiunea ?
Da, a fost dezbatuta succesiunea. Instrainarea bunului imobil adica sa-si dea partea de mostenire altcuiva? Deci sa inteleg ca nu se poate cu licitatie si astea sunt doar amenintari ca sa puna presiune asupra copiilor sa fie de acord cu vanzarea?
Tranzactionarea unui bun imobil prin procedura de licitatie publica se poate realiza numai in cadrul executarii silite-situatie care nu subzista in speta dv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cumparare marinica71 marinica71 tatal meu are un apartament achizitionat din prima casatorie .la acest apartament mostenitori suntem eu fratele meu si tatal meu.tatal meu imi poate vinde ... (vezi toată discuția)
Succesiune judecatoreasca danadi_53 danadi_53 Dupa moartea mamei a ramas la succesiune un apartament in care eu locuiesc de 10 ani (m-am mutat pentru a o ingriji). Fratele a deschis succesiunea ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire dupa dezbaterea succesiunii cristibelciu cristibelciu Hristos a inviat ! Avem urmatoarea speta: tatal decedat in 2005,ramas un apartament, mama si 2 copii. Se dezbate mostenirea pentru toti 3 imediat dupa deces. ... (vezi toată discuția)