avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... imprumut intre persoane fizice
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

imprumut intre persoane fizice

Buna seara! Ma numesc Denisa Ciaclan si as dori sa ma ajutati intr-o problema: prin 2008, eu am girat-o cu locuinta pe numita X din Tg Mures, proprietara a unei mici firme, Aceasta persoana nu a platit la timp imprumutul, m-a rugat sa fac o refinantare, in anul 2009, pe 30 decembrie am facut refinantarea la Rocredit IF. X nu si-a platit obligatiile, m-a mintit mereu ca o va face, dar ba se interna in spital, ba disparea. In final, a plecat in Germania, i, unde se afla si la ora actuala.Banca m-a sfatuit sa imi vand apartamentul si sa restitui suma datorata, eu fiindv girantul. Am facut acest lucru si am asteptat apoi ca numita sa imi trimita banii. Ea mi-a trimis 1050 de euro pana in 2012, de atunci, nimic. Mentionez ca a mai tepuit cateva persoane, toti din invatamant. Nu facea singura asta, ci impreuna cu prietena ei, care acum se afla in Marea Britanie. Nixi eu, nici colegii mei pagubiti nu le-am dat in judecata pana acum,mizand pe buna lor credinta ca se vor intoarce si vor rezolva situatia. Acum, m-am inteles cu o colega,. am mai citit pe situe-uri si ne-am gandit sa incepem actiunea. Colega mea are probleme cu amandoua persoanele numite, eu, doar cu numita X Vreau sa va intreb, e prea tarziu pentru un proces? Ce as putea sa fac? As putea sa dau in judecata banca? Mentionez ca nu m-au anuntat din timp ca X nu isi plateste datoriile, doar cand era prea tarziu. Ce e de facut in acest caz? Va multumesc! Astept raspunsul dvs.
Ultima modificare: Vineri, 3 Noiembrie 2017
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:37, 3 Decembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu mai e nimic de facut. Termenul de prescriptie este de 3 ani si a inceput sa curga de la ultima plata care fiind facuta in 2012 ...
Chiar daca n-ar fi intervenit prescriptia impotriva bancii nu aveati motive sa actionati.
E uimitor cat de credul ati putut sa fiti girand asupra unui imprumut cu bunul d-voastra insa faptul ca dupa ce nu v-a mai trimis bani din 2012 nu ati zis nimic timp de ... 5 ani imi ridica serioase semne de intrebare.
Dar de ce intrebari, domnule/ E dreptul meu sa intreb. Intamplator, am discutatcu cineva si m-a sfatuit sa intreb, persoana stia ca e vorba de 10 ani. De ce ma luati asa/ Plus de asta, nu am fost credul, ci credula, in caz ca nu stiti, Denisa e nume de femeie. Nu prea e politicoasa explicatia dvs, dar va multumesc
Si, daca am intrebat aici ceva, nu de-aia am intrebat ca sa ma moralizeze cineva, ci sa ma indrume. daca voiam sa fac ceva rau, nu intrebam. Nu stiu ce meserie aveti, dar va rog, nu vorbiti cu o infractoare, totusi. O seara buna!
Ultima modificare: Vineri, 3 Noiembrie 2017
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Denisa19680919 a scris:


Si, daca am intrebat aici ceva, nu de-aia am intrebat ca sa ma moralizeze cineva, ci sa ma indrume. daca voiam sa fac ceva rau, nu intrebam. Nu stiu ce meserie aveti, dar va rog, nu vorbiti cu o infractoare, totusi. O seara buna!


Sunt avocat, doamna, imi cer scuze pentru confuzie insa nu vad nimic nepoliticos in raspunsul meu. Pur si simplu e greu sa inteleg de ce ati stat 5 ani fara sa faceti nimic. Si intrucat fiecare act facut de oamenii maturi si constienti are o motivatie ... m-am intrebat care o fi motivatia d-voastra. Atat.

Ultima modificare: Vineri, 3 Noiembrie 2017
gi-jane2, moderator
Pai, pr si simplu fiindca nu sunt singura pacalita de aceasta persoana, daca restul nu au facut nimic, eu ce sa fi facut? Si inca eu am primit din bani, altii, nimic. Am fost la Avocatul poporului, care mi-a zis ca e problema daca nu are nimic pe numele ei. Pe urma, cineva mi-a zis altfel si am incercat. Nu se poate, asta e! Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Recuperare datorie de la persoana fizica serban33 serban33 Am si eu o problema, am imprumutat un coleg de serviciu cu o suma de bani si se pare ca nu am fost singurul. Intre timp colegul isi da demisia de la locul de ... (vezi toată discuția)
Malpraxis AndreiGavan AndreiGavan Buna ziua. Am si eu o nelamurire, daca se poate sa ma ajutati! Acum 3 ani mai exact in anul 2012, am facut o operatie de rinoplastie ce a iesit jalnic ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios, cum il pot proba iemu iemu Am 23 de ani si am inceput sa fac bani pe net, din vanzari, ecomerce. Nu stiu daca puteti intelege cum e la varsta asta dar inca esti lipit de anumiti oameni ... (vezi toată discuția)